Požar je buknuo u noćnim satima

VIDEO: Gorjelo je na Jakuševcu, no nema ugroze po zdravlje ljudi

Objavljeno: 27.06.2024. zagorjeinternational

Noćas je buknuo požar glomaznog otpada u Servisno-operativnom centru (tzv. SOC) u Jakuševcu. Na mjesto je izašlo nekoliko vatrogasnih interventnih vozila.

– Dok ovo javljamo, požar je još aktivan. U dijelu naselja Jakuševec osjeća se jak smrad po gareži, plastici i dimu koji može ugroziti zdravlje okolnih stanovnika. Preporučujemo stanovnicima u Jakuševcu da zatvore prozore kako štetne čestice i plinovi ne bi ulazili u stanove – objavili su tijekom noći iz Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec.

Snimke možete pogledati OVDJE.

Oglasili su se i iz Zagrebačkog holdinga.

– Noćas oko 2 sata došlo je do požara na platou Servisno-operativnog centra u Tišinskoj ulici pored odlagališta Jakuševec. Radilo se o požaru manje količine neopasnog glomaznog otpada prikupljenog putem javne usluge koji je ugašen nešto iza 3 sata. Dežurni vatrogasac radnik vatrogasno-čuvarske službe Zagrebačkog holdinga odmah po izbijanju uočio je požar, nazvao vatrogasnu postrojbu i započeo s gašenjem. Policija je na licu mjesta i vrši očevid. Voditelj podružnice Čistoća obišao je centar rano jutros i uvjerio se da nema ozlijeđenih ni značajnijih oštećenja. Mjerna postaja za kvalitetu zraka na Jakuševcu pokazuje da nema ugroze po zdravlje ljudi. Upućena je dodatno i mobilna mjerna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, čije rezultate mjerenja očekujemo u jutarnjim satima – izvijestili su iz Holdinga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba