GORNJA STUBICA: Potpisan ugovor o izvođenju radova na Spomen hiži Rudolfa Perešina

“Planiramo urediti unutarnji prostor, postaviti instalacije, knauf, staviti žbuku – rok je tri do četiri mjeseca”

Objavljeno: 27.06.2024. zagorjeinternational

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, potpisao je s tvrtkom Metalbeneton iz Svetog Križa Začretja, ugovor o nastavku izvođenja radova na unutarnjem i vanjskom opremanju i uređenju Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu.

Vrijednost radova prema ugovoru je 141.135,33 eura. Sredstava su osigurana od strane Ministarstva hrvatskih branitelja i Krapinsko – zagorske županije. 

– U ovom projektu planiramo urediti unutarnji prostor, postaviti instalacije, staviti žbuku, postaviti knauf i drugo, a rok za završetak radova je tri do četiri mjeseca – rekao je Krizmanić, piše Radio Stubica.  

Inače Općina Gornja Stubica se u proljeće javila na novi natječaj Ministarstva branitelja, a rezultati se još uvijek čekaju. Prijavljena je vrijednost radova u iznosu od 1,2 milijuna eura, kojima bi Spomen hiža u cijelosti bila gotova i stavljena u funkciju. 

Uz kompletno opremanje prostora, u taj je iznos uračunat i otkup zemljišta, uređenje velikog parkirališta za posjetitelje i prilazne ceste od parkirališta do spomen hiže. 

Krajem ljeta bit će poznati i končani rezultati Natječaja te bi radovi na uređenju bili nastavljeni, a sama Spomen hiža, bude li sve teklo prema planu, bila bi gotova iduće godine u rujnu, do Susreta za Rudija. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba