Njegov izbor je i dalje jedino Hrvatska

NE IDE ZLATKO NIGDJE: Saudijci nude Daliću 20 milijuna dolara po sezoni?!

Objavljeno: 27.06.2024. zagorjeinternational

Nogometni klub Al-Ittihad iz Jeddaha, jedan od državnih projekata Saudijske Arabije, silno želi za trenera dovesti Zlatka Dalića! Navodno, uopće ne pitaju za cijenu. U hrvatskom izborniku vide veliko trenersko ime, čovjeka koji ih može dovesti do novog iskoraka nakon što su prošle sezone u klub doveli igračke veličine poput Karima Benzeme i N’Gola Kantea, piše Večernji list.

Koliko je Al-Ittihad financijski moćan, najbolje pokazuje da Benzema ima godišnju plaću od 100 milijuna dolara, a bivši trener Marcelo Gallardo imao je godišnja primanja od 24 milijuna dolara. S time da je Dalić, po uspjesima koje ima, neusporedivo bolji trener od Argentinca, a i ionako jako dobro kotira u Saudijskoj Arabiji jer je ondje imao velike uspjehe na početku trenerske karijere vodeći Al-Faisaly. Nakon toga, vodio je vrlo uspješno i Al-Hilal, saudijski klub koji nazivaju azijskim Real Madridom.

Dalić želi na treće Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom

Al-Ittihad zasad je samo pokazao interes, a nada se da će uskoro i službeno započeti pregovore s Dalićem. Iako, neće im biti lako nagovoriti hrvatskog izbornika jer je njemu reprezentacija na prvom mjestu i želi je povesti i na trećem Svjetskom prvenstvu, 2026. godine u SAD-u i Kanadi. Daliću baš do kraja tog natjecanja traje aktualni ugovor s HNS-om. I ne brine ga to što je barem 10-15 puta manje izdašan nego što bi dobivao od Saudijaca.

Podsjetimo, Dalić je nakon SP-a u Rusiji imao ugovor na stolu od Kineza vrijedan 10 milijuna dolara po sezoni, pa nije ni trepnuo, već je odlučio nastaviti na klupi Hrvatske. Neki su mu poručili da je lud zbog toga, ali presudile su emocije prema hrvatskoj reprezentaciji. I dobro da jesu, jer bez Dalića na klupi teško bismo stigli do bronce u Katru. Inače, Al-Ittihad su u povijesti vodili hrvatski treneri Tomislav Ivić, Luka Peruzović i Slaven Bilić. Saudijci se nadaju da će se toj listi uskoro pridružiti i Zlatko Dalić…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba