Bivša predsjednica se hrani zdravo već dugi niz godina

MALE TAJNE VELIKE MAJSTORICE: Kolinda otkriva trikove za fantastičnu liniju

Objavljeno: 27.06.2024. zagorjeinternational

Bivša predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović otkriva koje su tajne njezine kuhinje, ali i trikove kojima se hrani zdravije. Već dugi niz godina održava fantastičnu liniju, pišu 24sata.

– Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu – kaže bivša predsjednica, koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.

Kolinda ne prakticira niskokalorične dijete. Namirnice bogate ‘praznim’ kalorijama mijenja namirnicama bogatim nutrijentima, bez obzira na broj kalorija pa tako pomfrit zamijeni s grčkom salatom. Bivša predsjednica obožava mediteransku kuhinju, a posebice onakvu kakvu je kuhala njena baka.

Salate, riba, piletina…

– Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta – navodi Kolinda namirnice koje se nalaze na njenom jelovniku. Povremeno konzumira crveno meso, posebice steakove ili bolonjez kojeg sama skuha.

– Volim avokado, ali ga je kod nas teško pronaći dobrog i dovoljno zrelog – priznaje Kolinda. Izbjegava kruh, no ipak nekad pojede i njega zbog putovanja i ritma života.

– Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva – kaže Grabar – Kitarović.

A ovo je njezin trik kojim reducira količinu tjestenine.

– Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim. Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki – zaključuje bivša predsjednica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba