Inače, mališani s područja općine su trenutno u ‘školi plivanja’ na Lošinju

KONJŠČINA: 580.000 eura vrijednom dogradnjom vrtića kapacitet će se povećati za 40-ero djece

Objavljeno: 27.06.2024. zagorjeinternational

Na području Konjščine, od radova, trenutno je najaktualnija dogradnja Dječjeg vrtića kojom će kapacitet biti povećan za još 40-ero djece. Kako je za Radio Stubicu istaknula načelnica Anita Curiš Krok, radovi bi trebali biti gotovi kroz dva mjeseca kako bi u rujnu roditelji mogli upisati djecu.

Vrijednost radova koji podrazumijevaju i opremanje dograđenog prostora, iznose 580.000 eura bez PDV-a, od kojih je 326.000 dobiveno od nadležnog Ministarstva. 

 Zahvaljujući sredstvima osiguranim kroz Natječaj Ureda za demografiju uredit će se i dječje igralište u sklopu vrtića. Vrijednost radova je 62.000 eura, a trebali bi biti gotovi također do rujna.  

Uređuje se i dječje igralište u Jelovcu u vrijednosti 22.228 eura, a vezano uz djecu započelo je provođenje mjere za majke poduzetnice koje pokrenu li vlastiti posao imaju pravo na besplatan vrtić godinu dana. 

– Sve je spremno i za javnu nabavu za izvanrednim održavanjem ceste u Bočakima koja je jako oštećena. Vrijednost radova je 130.000 eura. Uskoro će biti gotov i projekt za prometnicu oko Osnovne i Srednje škole kako bi poboljšali prometovanje, a vrijednost radova je 60.000 eura. Izrađuje se i projektno-tehnička dokumentacija za nogostup u Sušobregu, dobivena je i građevinska dozvola za 1. fazu radova, a projekt je prijavljen na Natječaj ŽUC-a KZŽ. Vrijednost radova prve faze uključujući i propust na rijeci Krapini je preko 400.000 eura – istaknula je Curiš Krok.  

Pred samim je završetkom donošenje izmjena i dopuna Prostornog plana općine Konjščina, postavljena je autobusna kućica u Turnišću gdje je uređeni i Društveni dom. Kroz dva tjedna kreću radovi u Bočadiru na zacjevljenju kanala s otpadnim vodama u dužini od 190 metara, u planu je i uređenje Društvenog doma Klimen. Još uvijek se čekaju rezultati natječaja za uređenje zgrade “starog restorana”. 

Inače mališani s područja Konjščine otputovali su na more na Lošinj na “školu plivanja”. Načelnica je podsjetila da je Općina s gradom Vrbovcem potpisala Ugovor o ljetovanju mališana u njihovom odmaralištu. Polovicu desetodnevnog ljetovanja sufinancira općina, a drugu polovicu roditelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba