Vatrogasci imali pune ruke posla

TORNADO U SUSJEDSTVU: Olujno nevrijeme poharalo sjever Italije – letjeli krovovi

Objavljeno: 26.06.2024. zagorjeinternational

Sjeverne i središnje dijelove Italije je u utorak pogodilo olujno nevrijeme, u gradu Rovigu u pokrajini Veneto je nastao tornado, a očekuje se da će pljuskovi trajati još nekoliko dana, prenosi Fenix magazin

Obilne kiše i jak vjetar zabilježene su u pokrajini Veneto gdje je tornado protutnjao gradom Rovigo, potrgavši grane drveća koje su srušile javnu rasvjetu. 

Vatrogasci su dosad primili više od 200 poziva upomoć, a među ostalim su iz poplavljenog podvožnjaka spašavali ženu zarobljenu u automobilu. 

Pozivi u pomoć su se također odnosili na poplave i odnesene krovove. 

Nekoliko automobila na parkiralištu trgovačkog centra oštećeno je metalnim krovom koji se odvojio od obližnje zgrade, piše Ansa. 

Snažne oborine padale su i na sjeveru Toskane, gdje su vatrogasci čamcima spašavali vozače zarobljene na poplavljenim ulicama. 

Izdano je crveno upozorenje vezano uz vodostaj rijeka koje također vrijedi za područje Modene i Piacenze u pokrajini Emilia Romagna, piše talijanska novinska agencija Ansa. 

Temperature na širem području sjevernog i središnjeg dijela zemlje iznose oko 20 Celzijevih stupnjeva. 

Meteorolozi predviđaju nastavak pljuskova do četvrtka, a najgore će biti u pokrajinama Liguriji, Piemontu, Toskani, Umbriji i regiji Marke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba