Rimac je za robotaksije dobio gotovo 180 milijuna eura

Rimac dvaput zvao robotaksi, nije nijednom došao: “Imali smo problemčić s kočnicom”

Objavljeno: 26.06.2024. zagorjeinternational

U kampusu u Kerestincu kraj Zagreba Mate Rimac danas je predstavio robotaksije, koji će se zvati Verne. Na predstavljanje su došli i premijer Plenković te ministar prometa Oleg Butković.

Iako je Rimac obećao da će pokazati robotaksi, ni danas nije viđen. Tijekom predstavljanja je Rimac dvaput pokušao pozvati robotaksi na pozornicu preko aplikacije, ali auto nije niti jednom došao.

Snimku možete pogledati OVDJE.

“Radi se o potpuno drugačijem autu”

– Danas smo predstavili Verne, auto, infrastrukturu… Auto je jedan od elemenata ekosustava. Mi sami radimo automobil i gradimo tvornicu u blizini kampusa. Proizvodit ćemo aute za cijeli svijet. Sad smo dvije godine od iduće faze, kad kreće vožnja po Zagrebu. Imali smo problemčić s kočnicom, auto se nije htio pokrenuti – rekao je Rimac.

– Radi se o potpuno drugačijem autu, dimenzije su poput Golfa, ali unutrašnjost je napravljena da bude udobnija i prostranija – dodao je Rimac.

Inače, on je za robotaksije dobio 179,5 milijuna europskog novca, a cijeli projekt je probio niz rokova. Neka su obećanja, poput broja robotaksija na zagrebačkim ulicama pri pokretanju usluge, drastično srezana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba