ZAGORSKA SPORTSKA ZVIJEZDA: Odličnoj mladoj plivačici iz Gornje Stubice, načelnik Jasmin Krizmanić upriličio prijem

JANA PAVALIĆ: ‘Filing’ je bio super i rekla sam samoj sebi da idem to odradit kak’ treba pa kako bude – a bilo je super

Objavljeno: 26.06.2024. zagorjeinternational

Unatoč bukiranom rasporedu, naša plivačka zvijezda, mlada Gornjostubičanka Jana Pavalić, plivačica Plivačkog kluba Olimp Zabok, u kratkoj pauzi, nakon povratka iz Beograda i putovanja u Rijeku, a neposredno nakon prijema kojeg je za nju u Gornjoj Stubici upriličio načelnik Jasmin Krizmanić.

Tom prigodom uručio joj prigodne poklone te čestitao na postignutom rezultatu i plasmanu na predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Smatra da njezina upornost i rad te postignuti rezultati predstavljaju jedan veliki poticaj i za druge mlade sportaše.

– Svi u Gornjoj Stubici ponosni smo na to da imamo prvu zagorsku olimpijku – rekao je načelnik te Jani zaželio mnogo uspjeha na Olimpijskim igrama i zahvalio na tome što je svojim rezultatima između ostalog pridonijela i promociji Gornje Stubice.

Jana Pavalić pronašla je i malo vremena za posjet Radio Stubici

Podijelila je dojmove nakon osvojenog petog mjesta na Europskom prvenstvu i ostvarene A norme za Olimpijske igre u Parizu. 

– Za mene je to super doživljaj tim više jer mi je to prvo europsko seniorsko natjecanje u velikom bazenu. Konkurencija je bila odlična, cure pristupačne i društvene, jedno jako lijepo iskustvo za mene – istaknula je Jana i dodala: 

– Na polufinalnoj utrci na kojoj sam postavila i novi hrvatski rekord, filing za vodu bio je super, osjećala sam se odlično i rekla sam samoj sebi idem to odradit kak’ treba, uživat u toj trci i kako bude, bude, a bilo je super – istaknula je Jana.  

Dodala je kako joj plasman na OI puno znači jer se za tu priliku dugo pripremala. 

– Nakon Tokija kada sam isplivala B normu no nisam uspjela otputovati, bilo mi je jako žao i rekla sam si ‘imaš sada četiri godine, radi i sve će biti ok’. Tako da mi je jako drago i ponosna sam na sebe -rekla nam je ova prekrasna, vrijedna djevojka.  

Plan joj je pripremati se narednih mjesec dana za Olimpijske igre, otputovati u Pariz i uživati. Ova sedamnaestogodišnjakinja ima i ozbiljne planove. Namjera joj je studirati u SAD-u. Trenutno je u pregovorima s brojnim sveučilištima, a favorit joj je University of Florida Gators.  

– Namjeravam otići gore, studirati, plivati, uživati i to mi je za sada glavni cilj – kaže Jana. 

Bliži planovi predviđaju odlazak na OI, potom slijedi kratki odmor, a u rujnu kreće nova sezona, Europsko seniorsko prvenstvo na malim bazenima, potkraj godine te pripreme za Europsko i Svjetsko juniorsko prvenstvo iduće godine.  

– To mi je zadnja godina juniora tako da ću se full spremit za to i pokazat svima kaj još mogu, a mogu puno, nadam se – poručila je Jana kojoj na njenom životnom putu, od sveg srca, želimo puno uspjeha.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba