Predstavljanje je održano u Rimčevu kampusu

FOTO I VIDEO: Rimac predstavio robotaksije, objavljeni i prvi detalji

Objavljeno: 26.06.2024. zagorjeinternational

Poduzetnik Mate Rimac je u svom kampusu u Kerestincu kraj Zagreba predstavio robotaksije. Tijekom predstavljanja, Rimac je pozvao robotaksi na pozornicu. Sve su oči bile uprte u pozornicu, prošla je minuta, ali robotaksi se nije pojavio, prenosi Index.

– Naravno da se ovo sada dogodilo. Ovo je efekt prezentacije. Isprobali smo ovo sto puta, ali očito sada imamo mali problem – rekao je Rimac pa nastavio govoriti o karakteristikama robotaksija.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Inače, iz Rimca tvrde da će prva usluga biti pokrenuta u Zagrebu. Nakon toga, Verne usluga bit će dostupna u drugim europskim gradovima – najprije u Velikoj Britaniji i u Njemačkoj te na Bliskom istoku. Tvrtka je već potpisala ugovore s 11 gradova u EU, Velikoj Britaniji i Bliskom istoku, a pregovara s više od trideset gradova diljem svijeta koji žele postati Verneovi partneri, tvrde iz tvrtke.

– Aplikacija je sve što trebate za početak putovanja. S aplikacijom možete vidjeti koliko će vremena trebati da vas pokupi i da vožnja neće biti otkazana. Svaka vožnja može biti personalizirana, od temperature do mirisa, osiguravajući da putovanje nema za cilj samo dolazak na odredište, već i uživanje u ljepoti svake vožnje – kažu iz Rimca.

Verne vozilo ima dva sjedala i koncept interijera koji potpuno redefinira ideju unutarnjeg prostora vozila. Vozilo će biti potpuno autonomno sa sustavom sposobnim za vožnju u dinamičnom gradskom prometu. Napredna platforma za autonomnu vožnju Mobileye Drive bit će integrirana u Verne vozilo i sa sofisticiranim setom senzora koji uključuju kamere, radara i lidara, omogućit će autonomne sposobnosti vožnje. Mobileyev sustav omogućuje fleksibilnost te funkcioniranje autonomne vožnje na raznim lokacijama, na različitim vrstama cesta u različitim vremenskim uvjetima uzimajući u obzir lokalne stilove vožnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba