Bila je to prilika za prigodno darivanje

CESTICA: Načelnik Mirko Korotaj održao prijem za ovogodišnju novorođenčad i njihove roditelje

Objavljeno: 26.06.2024. zagorjeinternational

U općini Cestica je od siječnja ove godine novorođeno 13ero djece, šest djevojčica i sedam dječaka. Za njih i njihove roditelje načelnik Mirko Korotaj pripremio je prošle srijede prijem i darivanje jednokratne novčane pomoći u iznosu od 270 eura po novorođenom djetetu. 

Jednokratna novčana potpora za novorođenče predstavlja značajnu financijsku pomoć koja se isplaćuje roditeljima kako bi podržala troškove djeteta. 

Načelnik je ovim putem upoznao nazočne s aktivnostima koje Općina Cestica provodi na području brige o djeci i mladima.  

Kroz ulaganja u novu stambenu zgradu u Cestici, u narednom periodu pružit će se svim zainteresiranima infrastrukturno opremljeni prostor za formiranje novih stambenih jedinica, dok je nadogradnja dječjeg vrtića u završnoj fazi. 

Posebno  je napomenuo da se aktivno uređuju dječja igrališta u  naseljima kako  bi djeca imala prostor za igru i druženje u svojem mjestu. 

Cestica je danas sredina koja aktivno o svojim stanovnicima vodi brigu od njihovog rođenja. Iz Općinskog proračuna sufinancira se smještaj djece u dječjem vrtiću, a roditeljima se pomaže i kroz osnovno obrazovanje te dodjelom studentskih stipendija tijekom studija. 

Načelnik je najmlađim stanovnicima na putu odrastanja poželio puno zdravlja i veselja i zahvalio roditeljima što su se odazvali svečanom prijemu u nadi da se na ovaj način susretnu i dogodine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba