Odlične rezultate na natjecanjima ostvarili Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan Stipić’, Pjevački zbor ‘Josip Štolcer Slavenski’ i Kazališna družina ‘Štolcer’

ČAKOVEC: Gradonačelnica Ljerka Cividini priredila prijem za vrhunske amaterske umjetnike

Objavljeno: 26.06.2024. zagorjeinternational

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini u Gradskoj vijećnici održala je prijem za predstavnike Županijskog tamburaškog orkestra “Stjepan Bujan Stipić“, pjevače Pjevačkog zbora “Josip Štolcer Slavenski“ i predstavnike Kazališne družine “Štolcer“ koji su svojim ostvarenjima i izvedbama postigli  vrhunske  rezultate na županijskim smotrama i sudjelovali na državnim smotrama, ali i nastupima i natjecanjima u inozemstvu. 

Ostvareni uspjesi 

Na samom početku gradonačelnica Cividini zahvalila im je i čestitala na ostvarenim uspjesima.  

–  Vaši nastupi i to ne samo ove godine na županijskim smotrama, državnim natjecanjima i u inozemstvu zasigurno su  doprinijeli i promociji našeg grada i Međimurja na najljepši način. Vaša su postignuća rezultat vašeg talenta, truda i entuzijazma. Svoje ste umijeće i znanje usavršavali kroz dugotrajne probe i nastupe, a vaša su se predanost i strast za umjetnošću ogledale u svim aspektima vašeg rada. Posebno sam ponosna na vaše uspjehe na natjecanjima. Osvajanjem brojnih nagrada i priznanja, potvrdili ste da ste među najboljima u onomu čime se tako predano bavite. Vaši su rezultati izvanredna promocija Čakovca i Međimurja, te nam svima daju povoda za ponos. Vaši su nastupi na brojnim manifestacijama i priredbama obogatili kulturnu ponudu našega grada i vjerujem uvelike doprinijeli širenju kulture i umjetnosti među našim sugrađanima. Grad Čakovec se ponosi vašim postignućima i cijenimo vaš doprinos kulturnom životu naše lokalne zajednice. Želim Vam puno sreće i uspjeha u daljnjem radu i stvaranju. Nastavite nas osvajati svojim talentom i predanošću umjetnosti i još jednom hvala vam na svim ovim divnim nastupima, koncertima i kazališnim predstavama – kazala je gradonačelnica. 

Na prijemu u Gradskoj vijećnici, predstavnici tamburaša, pjevača i glumaca, Tomislav Cvrtila, Senka Bašek i Kristina Štebih istaknuli su kako  je Grad Čakovec jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji kontinuirano i značajno financijski pomaže kulturno-umjetnička društva i udruge u kulturi. Isto tako bilo je riječi  i o nekim novim planovima suradnje, prostorima za probe i uvježbavanje programa, kao i poticanju mladih da se aktivno uključe u kulturni život grada i rad ovih udruga. 

Brojne nagrade

Ove godine  na 47. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan-Stipić” ponovo je  osvojio je Zlatnu plaketu “Tambura Paje Kolarića“. Pod dirigentskom palicom prof. Tomislava Cvrtile, tamburaški orkestar se u natjecateljskom programu predstavio s tri skladbe, Promenada (Božo Potočnik), Hrvatski ples br.10 – međimurski i Bijela lađa (Julije Nikoš, Drago Britvić) u vokalnoj izvedbi Simona Herpergera. Također na 8. Međunarodnom glazbenom festivalu “Sonus” u Križevcima Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan-Stipić” iz Čakovca osvojio je prvu nagradu s osvojenih 96,67 bodova. 

Ove godine  na 17. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova u Zagrebu održanom početkom svibnja, zbor “Josip Štolcer Slavenski“ u kategorijama zadanih skladbi i slobodnog programa primio je  Zlatna priznanja te Nagradu za najbolju izvedbu hrvatskog autora koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja i to za skladbu Branka Starca – Ipaphonia. Zbor je po ostvarenom najvećem broju bodova od svih zborova na natjecanju osvojio i titulu POBJEDNIKA NATJECANJA s Akademskim muškim zborom Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreb. Isto tako na 23. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “MAJSKE MUZIČKE SVEČANOSTI“ u Bijeljini (Bosna i Hercegovina)  u kategorijama Folklor, Pravoslavna te kategoriji  Komorni zborovi pripale su im Zlatne medalje čime su kao najuspješniji zbor natjecanja osvojili  GRAND PRIX BIJELJINA . 

Kazališna družina “Štolcer“ ove je godine s predstavom “Tarzan i svinja na posljednjoj večeri ” sudjelovala na  64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama kao najbolja predstava s Festivala kazališnih amatera Međimurja. Marko Baksa osvojio je nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu, Kristina Štebih nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, dok je sama predstava  bila nominirana za najbolju predstavu Festivala u konkurenciji 21 odigrane predstave. Uz to Kristina Štebih nominirana je za najbolji tekst, a Dejan Buvač za najbolju režiju Festivala. 

Kao predstavnici Republike Hrvatske Kazališna družina “Štolcer“ uskoro odlazi na Međunarodni kazališni Festival FEDRA u Bugojnu (BiH) koji će se održati sredinom srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba