Normalizacija moguća najranije tijekom dana

OPET KAOS: Tramvaji u Zagrebu i dalje ne voze – na otklanjanju kvara rade i Končar i HEP

Objavljeno: 25.06.2024. zagorjeinternational

Iz ZET-a su u ponedjeljak navečer priopćili kako zbog  tehničkog kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava, zaduženoj za opskrbu električnom energijom tramvajske mreže na istoku Zagreba, od ranih jutarnjih sati u ponedjeljak tramvajske linije 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do Maksimira.  

ZET je odmah angažirao autobuse koje putnike prevoze od Maksimira do Dupca. Na otklanjanju kvara bez prekida rade i djelatnici Končara i HEP-a.  

Najranije tijekom utorka očekuje se normalna uspostava tramvajskog prometa. 

– ZET-ov Centar za nadzor, upravljanje i razvoj prometa prati situaciju na terenu i prilagođava prijevozne kapacitete potražnji na toj dionici te koordinira polaske preostalih tramvajskih linija koje se okreću u Maksimiru – javlja ZET. 

Dio tramvaja je tijekom noći bio stacioniran na tramvajskim koridorima širom grada jer nisu mogli vratiti se u spremište Dubrava. 

– Upravo s ciljem da se slične poteškoće ubuduće izbjegnu i osigura stabilna opskrba tramvajske mreže električnom energijom, u tijeku je modernizacija ispravljačkih stanica Zvijezda, Patačićkina i Daničićeva u sklopu EU projekta vrijednog gotovo 35 milijuna eura, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda. Također se ulaže i u modernizaciju tramvajske infrastrukture te se tijekom ove godine očekuje rekonstrukcija triju najkritičnijih tramvajskih dionica – napominju iz ZET-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba