Svaka čast jer ‘manje oružja, manje tragedija’

MINI ARSENAL: Zagorskoj policiji netko predao pušku i čak 391 komada streljiva

Objavljeno: 25.06.2024. zagorjeinternational

U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“  jedna je osoba jučer zagorskim policijskim službenicima dragovoljno predala jednu pušku i 391 komad streljiva raznog kalibra.   

Kako ovim putem podsjećaju iz PU KZ građane, u tijeku je provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. 

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – kazali su iz Policijske uprave krapinsko – zagorske. 

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba