Nepotreban incident u Leipzigu

Hrvatski navijači napali Talijane nakon utakmice, jedna osoba završila u bolnici

Objavljeno: 25.06.2024. zagorjeinternational

Nakon dramatične utakmice Hrvatske i Italije izbila je tučnjava u centru Leipziga, zbog čega je jedna osoba završila u bolnici. Manja skupina hrvatskih navijača napala je Talijane, i to samo 300 metara od policijske postaje. Policija je brzo reagirala i privela osumnjičene za napad, a njihov identitet su potvrdili napadnuti Talijani. U sukobu su lakše ozlijeđene dvije osobe, a jedna je pak prevezena u bolnicu na daljnju obradu.

Bila je ovo treća utakmica Europskog prvenstva koja se igrala u Leipzigu, nakon Portugala i Češke, pa Nizozemske i Francuske, stigao je red i na ‘Vatrene’ koji su imali glasnu navijačku podršku. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, njemačka policija je utakmicu proglasila visoko rizičnom i angažirala jake snage, piše Dnevnik.hr.

Oko 2000 policajaca brinulo je da sve prođe u najboljem redu, no tvrde da su imali nikad više posla. Ukupno su evidentirali 45 kaznenih djela i pet prekršaja, a bilo je problema prije i nakon utakmice. Na granici su zaustavili i priveli nekolicinu hrvatskih navijača kojima nisu dopustili ulazak u Njemačku, a tijekom dana su priveli i nekoliko hrvatskih navijača uoči same utakmice zbog izgreda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba