SUDJELUJE 1140 KLINACA: Sve u cilju aktivno provedenih ljetnih praznika – prijave su još uvijek otvorene

FOTO I VIDEO: Tradicionalno, vrtićanci otvorili XXIII. Aquae Vivae Sportske igre učenika

Objavljeno: 25.06.2024. zagorjeinternational

U zdravom tijelu, zdrav duh je odlična poslovica, ali ako je u startu ne implementira, kasnije se jako teško netko odlučuje na bavljenje sportom. Upravo je to jedan od razlog zbog koje su osnovane Sportske igre mladih prije sad već 23 godine kako bi djeci pružile mogućnost bavljenja sporta u trenutku kad dođe nagli skok slobodnog vremena po završetku školske godine. 

A kako to tradicija nalaže, danas su u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina na teren izašle reprezentacije zagorskih vrtića kako bi po 23. puta otvorile spomenute Sportske igre. 

Kako je to istaknuo jedan od osnivača ovog plemenitog projekta, Radovan Cesarec, interes je postojan, premda nije u onoj mjeri kao nekad. 

– Ove godine imamo 10 osnovnih škola s 1140 djece, a prijave su otvorene sve do 1. srpnja. Tradicionalno imamo 13 sportova, od košarke, rukometa, nogometa do graničara, šaha i spotova na vodi. Interes postoji, ali danas su druga vremena pa se sve manje djece bavi sportom, ali ujedno imamo i brojčano manje djece u školama. Moramo biti zadovoljni odazivom jer ipak svake godine uspijemo okupiti više od 1000 djece na projektu – rekao je Cesarec.

 

Predsjednik udruge ‘Sportske igre učenika’ Nenad Sikirica prisjetio se misli vodilje koje je dovela do osnivanja udruge prije 23 godine. 

– Ideja je bila pružiti učenicima mogućnost bavljenja sportom nakon nastave kao alternativu nekim drugim društveno neprihvatljivim oblicima. Naravno, mi ovdje idemo prema djeci koja manje sudjeluju u sportovima ili sjede na klupama, a željeli bi se baviti sportskim aktivnostima. Neka djeca ovdje možda i prvi put uzmu loptu, ali odmah se bore – primijetio je Sikirica te se osvrnuo na današnje događanje: 

– Vrlo važno nam je ovo otvorenje gdje dođe 100njak vrtićke djece jer oni već tad počnu razmišljati o sportu, a mi ih motiviramo na daljnje bavljenje ovim aktivnostima – kazao je Sikirica istaknuvši kako je sve za djecu besplatno, a također ih se uči i fair playu 

Krapinsko – zagorska dožupanica Jasna Petek apostrofirala je dobrobiti koje djeca uče kroz sport na ovaj način.  

– Ovo je odličan projekt koji se već provodi 23 godine te je kroz njega prošlo više od 20.000 djece i mladih. Najveća vrijednost upravo to što djeca od najranije dobi uče kako zdravo živjeti te njeguju sportski duh. Zaista mi je drago što su o ovom projektu uključena sva djeca, od vrtićke dobi pa do srednje škole – poručila je dožupanica Petek izrazivši pritom zadovoljstvo što je KZŽ pokrovitelj projekta iz godine u godinu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba