Rimac je najavio predstavljanje robotaksija za ovu srijedu

Rimčevi robotaksiji mijenjaju ime, zvat će se po slavnom francuskom piscu

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila i Project 3 Mobilityja (P3), prije deset dana je na Facebooku najavio da će 26. lipnja biti predstavljen robotaksi.

– Pokazat ćemo vozilo, otkriti ime i pokazati mnoge druge stvari vezane za to. To je nešto jako specijalno, bit ćete iznenađeni – rekao je Rimac.

Sada je priopćeno kako će ove srijede biti predstavljen novi brend – Verne. Kako je priopćeno, uz novi brend, tvrtka će predstaviti i cjelokupni ekosustav urbane mobilnosti te sve funkcionalnosti buduće usluge, prenosi Index.

Nešto novo

– Od danas Project 3 Mobility, hrvatska kompanija koja razvija novi ekosustav urbane autonomne mobilnosti, postaje Verne. Buduća usluga koju kompanija razvija nosit će ime Verne po Julesu Verneu, slavnom piscu za kojeg se kaže da je čovjek koji je izumio budućnost dok će Verne revolucionarizirati način kako se krećemo u gradovima – priopćili su iz kompanije.

– U 19. stoljeću Jules Verne predstavio je sliku svijeta kakav će biti u 21. stoljeću te je bio iznimno točan u svom predviđanju i zato smo upravo po njemu nazvali našu tvrtku Verne. Baš kao što je on pisao priče o nevjerojatnim avanturama i novim izumima, tako i mi želimo stvarati uzbudljive, nove izume koje će ljudi koristiti u budućnosti. Kao što je Jules Verne koristio temu putovanja kao pokretačku snagu u svojim pričama, mi u Verneu koristimo je kao inspiraciju u oblikovanju budućnosti ispunjene maštovitim inovacijama i stvarnim postignućima – rekao je Ignazio Morello, kreativni direktor u Verneu.

– Verne razumije i primjenjuje psihološku privlačnost istraživanja temeljenog na priči, spajajući pritom uzbuđenje kreativnog predviđanja s ugodom poznatih avantura. Ovaj spoj ideja čini brend istovremeno inovativnim i duboko povezanim s tradicijom ljudske želje za otkrivanjem i napretkom – dodao je Morello.

Prva Rimčeva najava objavljena je još u ožujku

Rimac je 21. ožujka na Facebooku prvi put najavio predstavljanje prototipa robotaksija. Iz Rimčevog P3-ja već su ranije najavili da će sredinom ove godine službeno predstaviti radni prototip autonomnog električnog vozila pa bi se, po svemu sudeći, današnja Rimčeva najava mogla odnositi upravo na to.

– Sredinom godine će P3M službeno predstaviti radni prototip našeg autonomnog električnog vozila – rekao je početkom siječnja Marko Pejković, suvlasnik i izvršni direktor tvrtke P3.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba