Dvije nesreće u dva dana

NEVOLJE PO TRAKTORISTE: Jedan se prevrnuo, drugome se zapalio stroj za baliranje

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

U subotu oko 16 sati na livadi u Martinšćini došlo je do prevrtanja poljoprivrednog traktora kojom prilikom je vozač zadobio teške tjelesne ozljede. Do prevrtanja traktora s priključnim strojem došlo je kada je 43-godišnjak obrađivao poljoprivrednu površinu i polukružno se okretao. Prevezen je vozilom Hitne medicine pomoći u Opću bolnicu Zabok, gdje je utvrđeno kako je zadobio teške tjelesne ozljede.

Dan prije, u petak oko 14:50, u Vrtnjakovcu je prilikom obavljanja poljoprivrednih radova došlo do požara na traktorskom priključku, stroju za baliranje sijena. Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara i eksplozija utvrđeno je kako je do požara došlo kada je 53-godišnjak traktorom, na kojemu je bio prikopčan radni stroj (rolo balirka), vršio skupljanje sijena u rolo bale, prilikom čega je došlo do trenja gumenih traka za motanje sijena u balu po metalnim pogonskim valjcima, prijenosa temperature na sijeno, nakon čega je došlo do zapaljenja prašine, a potom se vatra proširila na stroj te je u požaru izgorio dio radnog stroja.

Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice, ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta je oko 1500 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba