SRAČINEC: Održan tradicionalni susret načelnika Novoselca s roditeljima djece rođene u prvih šest mjeseci ove godine

“Najviše se veselim ovom susretu, kada izražavamo dobrodošlicu našim novim sumještanima”

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

Tradicionalno sredinom godine, održava se susret načelnika Sračinca Božidara Novoselca s roditeljima djece rođene u prvoj polovici godine. 

Tom im je prilikom načelnik čestitao i podijelio simboličnu pomoć u iznosu od 200 eura za prvo, 300 za drugo i 400 eura za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.  

– Uvijek se najviše veselim ovom susretu, kada na neki način izražavamo dobrodošlicu našim novim sumještanima. Hvala vam što ste se odlučili na proširenje obitelji i čestitam vam na tome. Općina Sračinec ima status Općine prijatelja djece, a to dokazujemo svojim radom i ostvarenim rezultatima. Jedna smo od rijetkih sredina u Hrvatskoj koja nema listu čekanja za upis djece u dječji vrtić. Kako bismo zadovoljili još veće potrebe, upravo ga nadograđujemo, očekujemo da ćemo u veljači iduće godine moći dodatno povećati standard predškolskog odgoja u novim odgojnim skupinama. U našem će proširenom vrtiću tako biti mjesta za 250 djece. Iako nismo osnivač naše Osnovne škole, neprekidno ulažemo u standard i opremu, škola ima jednosmjensku nastavu i produženi boravak za roditelje koji rade, financiramo odlazak na natjecanja i ponosni smo na uspjehe naših učenika. Za one starije, osiguravamo stipendije i božićnice za studente. Da je naša općina poželjna destinacija, posebno za mlade obitelji, dokazuje i činjenica da smo u protekle četiri godine izdali oko 200 građevinskih dozvola za izgradnju obiteljskih kuća i zgrada, – istaknuo je načelnik Božidar Novoselec u svom obraćanju roditeljima novorođene djece.  

U prvoj polovici godine rođeno je ukupno 16 novih mještana Sračinca i Svibovca Podravskog, devet djevojčica i sedam dječaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba