Bilo je tu i pijanih vozača, nekorištenja pojasa...

LUDILO NA CESTAMA: U Zagorju prošlog vikenda zabilježeno više od 200 prometnih prekršaja, najviše zbog prebrze vožnje

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 207 prometnih prekršaja i to: 82 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 78 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak, 21. lipnja oko 22 sata u Sekirišću gdje je u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,19 promila. Utvrđeno je i kako je upravljao neregistriranim osobnim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije. Vozač je uhićen te je uz optužni prijedlog doveden na sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana. Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u petak, u Vinipotoku kod Lobora, od 109 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vozaču slijedi izdavanje prekršajnog naloga.

Policija izdvaja i kako su u subotu, 22. lipnja oko 22 sata, također u Vinipotoku policijski službenici zaustavili 30-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,11 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen i protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura, kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba