ODABRALI TURISTI: Za ove su se lokacije najviše pisale recenzije i imaju najviše spominjanja

Kumrovec i Trakošćan među 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj!

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

Treću godinu zaredom stranica Get By Bus donosi popis najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj. U ovoj godini samo je pet lokacija zadržalo isto mjesto kao i lani, a na pitanja kojim lokacijama raste popularnost, kojima opada, tko je ispao s liste, a tko je novi na listi, odgovori stižu u nastavku.

Napomenimo da su svoje mjesto na listi našli i kumrovečko Staro Selo (31. mjesto), koje se istaknulo među nekoliko novopridošlica na listi te Dvor Trakošćan (18. mjesto). Pobjedu su očekivano odnijela Plitvička jezera, na drugom mjestu je Nacionalni park Krka, dok je treće mjesto zauzela najpopularnija hrvatska plaža Zrće. Makarska rivijera i Nacionalni park Kornati zatvaraju TOP 5 ove liste, koju možete pogledati OVDJE.

Znamenitosti, a ne gradovi

Hrvatska postaje sve popularnija destinacija, tako da su iz Get By Busa ove godine odlučili izračunati točno koliko je postala popularnija u odnosu na prošlu godinu. Među različitim pristupima izrade popisa najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, odlučili su izabrati znamenitosti, a ne gradove (zato na listi neće biti npr. Dubrovnik, nego Dubrovačke zidine). Da bi pronašli najpopularnije znamenitosti, koristili su pomoć Googlea, koji im je dao početnu listu svih bitnijih znamenitosti u Hrvatskoj.

Idući korak je definiranje najpopularnijih destinacija, za što su koristili Google recenzije. U obzir je uzeta svaka znamenitost s više od 500 recenzija, čime su dobili popis od 190 lokacija. Nadalje, za svaku lokaciju su na Instagramu pretražili mention na hrvatskom i engleskom jeziku. Na kraju su ih poredali po broju mentiona i tako dobili 50 najpopularnijih Instagram destinacija. Ispod svake znamenitosti pronaći ćete i podatak koliko se mjesta podigla ili spustila na listi u odnosu na lani. Naravno, na listi za ovu godinu je i nekoliko novaka koji su se hrabro izborili za svoja mjesta, a time i izbacili nekoliko prošlogodišnjih favorita.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba