Prevezeni su u zabočku bolnicu

DETALJI NESREĆE KROSERA I QUADA: I jedan i drugi vozili preblizu sredine, motociklist teško ozlijeđen

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

Jučer oko 16:30 u mjestu Vučak između Bedekovčine i Donje Stubice došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše i jedna osoba teške tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće došlo je jer se vozač motocikla (40-godišnjak) i vozač quada (38-godišnjak) nisu u nepreglednom lijevom zavoju vozilima kretali što bliže desnom rubu ceste (makadam) već su se kretali središnjim dijelom ceste, te je došlo do sudara. Utvrđeno je kako je 40-godišnji motociklist upravljao neregistriranim i neosiguranim cross motociklom te prije stjecanja prava na upravljanje.

Ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Zabok, gdje im je pružena liječnička pomoć i zadržani su na daljnjem liječenju. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, a vozač quada lakše tjelesne ozljede.

Još jedna nesreća

Također jučer, oko 15 sati u Znožu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je mladi motociklist zadobio teške tjelesne ozljede.

Do nesreće je došlo kada se 21-godišnjak, upravljajući neregistriranim i neosiguranim motociklom i prije stjecanja prava na upravljanje, u kretanju nije držao uz desni rub ceste već je u nepreglednom zavoju prešao na dio ceste namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je motociklom udario u prednji dio osobnog vozila koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 30-godišnjak. Vozač motocikla je pri udaru u vozilo pao s motociklom na cestu.

U nesreći je teške tjelesne ozljede zadobio 21-godišnji motociklist, kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Savjeti i preporuke za vozače

Policija apelira na sve sudionike u prometu kako samim nepoštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja. Iz policije savjetuju vozačima da na temelju životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu, kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu.

Također, iz policije napominju da se motociklisti moraju kretati sredinom obilježene prometne trake kako ne bi bili u takozvanom mrtvom kutu drugih sudionika u prometu. Jako je bitno za motocikliste da se u zavojima ne kreću sredinom ceste jer motor je u nagibu i tada se nalaze u suprotnom kolničkom traku.

Većina prometnih nesreća događa se zbog ljudske pogreške, odnosno grubog kršenja osnovnih prometnih propisa. Policija će stoga posebnu pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti. Svim sudionicima u prometu savjetuje se oprez!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba