Sve u svrhu poboljšanja kvalitete života građana

ČAKOVEC: Završeni 74.000 eura vrijedni radovi na dopuni javne rasvjete – u tijeku je obnova dotrajalih rasvjetnih tijela

Objavljeno: 24.06.2024. zagorjeinternational

Grad Čakovec kontinuirano ulaže u poboljšanje javne rasvjete na području grada. U skladu s godišnjim planom gradnje, a uzimajući u obzir i nove potrebe te inicijative građana, realiziraju se brojni projekti obnove i izgradnje rasvjetnih instalacija. 

Jedan od nedavno završenih projekata je dopuna javne rasvjete u Ulici Globetka, na potezu od spoja s Vukovarskom ulicom do spoja s Ulicom Braće Graner. U okviru ovog projekta postavljena je podzemna mreža s ukupno 27 stupova s modernom LED rasvjetom. Vrijednost radova iznosila je 74.000 eura. 

Trenutno su u tijeku radovi na dopuni rasvjete u Ulici 34. Inženjerijske bojne. Planirano je postaviti 16 novih stupova, a ukupna vrijednost investicije je procijenjena na oko 36.000 eura. 

Također su započeli radovi na izgradnji dodatne rasvjete u Vukovarskoj ulici, na dijelu od raskrižja s Ulicom Jakova Gotovca do raskrižja s Ulicom Globetka. Procijenjena vrijednost ove investicije je 23.500 eura. 

Osim novih instalacija, provodi se i obnova dotrajalih rasvjetnih tijela. Tako je obnovljena  horizontalna rasvjeta ispred župne crkve sv. Nikole biskupa, odnosno na Franjevačkom trgu u Čakovcu. Ukupna vrijednost svih spomenutih radova na izgradnji i dopuni javne rasvjete iznosi 133.500 eura. 

Grad Čakovec će u skladu s potrebama nastaviti s ovakvim i sličnim projektima s ciljem da se osigura moderna i kvalitetna javna rasvjeta na cijelom području grada i poboljša sigurnost i kvaliteta života građana. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba