Tri teme kao posveta velikom jubileju uspješnog poduzeća: Tradicija i dizajn, nova lokacija i sadržaji te - nova tvrtka

REGENERACIJA SLAVI 70 GODINA RADA: Obilježavanje značajne obljetnice počelo gostovanjem dizajnerice Nike Zupanc

Objavljeno: 23.06.2024. Alen Brodar

Regeneracija ove godine obilježava 70 godina rada, pa su odlučili cijelu godinu posvetiti ovoj, za njih značajnoj obljetnici, organizirajući nekoliko događanja kroz tri teme.

Dizajnerska ostvarenja

– Prva se odnosi na dizajn i tradiciju suradnje s brojnim umjetnicima kroz tvrtku reGALERIJA te je tim povodom tvrtka ugostila renomiranu slovensku produkt dizajnericu Niku Zupanc koja je prisutnima osobno predstavila svoju knjigu, a koja predstavlja sažetak vlastitih razmišljanja i inspiracija i obuhvaća niz njezinih dizajnerskih ostvarenja – kazao nam je direktor Regeneracije Anđelko Švaljek.

Nika Zupanc i Anđelko Švaljek

Na drugom će događaju biti predstavljeni novi projekti kroz prezentaciju prenamjene lokacije i nove sadržaje, dok će na trećem, najavljuje Švaljek, naglasak biti na povijesti recikliranja te na novoj tvrtki – Regeneraciji non-wovens, koja nastavlja posao započet prije 70 godina kroz unaprjeđenje recikliranja tekstilnog otpada i proizvodnju netkanih tekstila.

Novi prostori tvrtke u Mokricama

Umjetnici i dizajneri

Ovaj događaj organiziran je u reGALERIJI, tvrtki unutar RGNC grupe, s kojom je Nika Zupanc ostvarila zapažene suradnje. Tvrtka reGALERIJA od 1967. godine proizvodi custom made tepihe i tapiserije iz prirodnih materijala, a kroz svoju povijest može se pohvaliti suradnjama s brojnim umjetnicima i dizajnerima kao što su Ivan Rabuzin, Edo Murtić, Jagoda Buić, Ivan Lacković Croata, Ferdinand Kulmer, Pierre Huyghe, Aleksandar Bezinović, Dijana Nazor Čorda, Nikola Đurek, Peter Bilak, Marko Hrastovec, Miron Milić, Tomislav Lončarić Lonac, Nikola Radeljković i mnogi drugi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba