KRAPINA: Održano 8. Županijsko vatrogasno natjecanje VZ KZŽ za seniore

Vatrogaskinje i vatrogasci pokazali svoje vještine i potvrdili spremnost za intervencije

Objavljeno: 23.06.2024. AB

U organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, u subotu je u Krapini održano vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe, muške i ženske u A i B kategorijama.

Natjecanje je održano na nogometnom terenu NK Zagorec na kojem se je okupilo 23. natjecateljskih ekipa, a voditelj je bio zapovjednik Marijan Lovrenčić.

U kategoriji žene „A“ nastupile su tri natjecateljske ekipe. Prvo mjesto pripalo je članicama DVD-a Bedekovčina, drugo DVD-u Veliko Trgovišće, a treće DVD-u Zlatar. U kategoriji žene „B“ nastupile su 3 ekipe, a prvo mjesto osvojile se članice DVD-a Bedekovčina, drugo DVD-a Zlatar, a treće DVD-a Zabok.

U kategoriji muški „A“ natjecalo se sedam ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Tugonica – Podgrađe, drugo mjesto članovi DVD-a Zlatar, a treće mjesto ekipa DVD-a Budinščina. Četvrto mjesto osvojila je ekipa DVD-a Konjščina, peto DVD Veliko Trgovišće, šesto DVD Špičkovina, a sedmo DVD Donja Stubica.
U najbrojnijoj kategoriji od devet ekipa, koju su činile ekipe muški “B” bilo je zanimljivo i napeto.

Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa DVD-a Zlatar, drugo ekipa DVD-a Oroslavje, dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Špičkovina. Četvrto je mjesto pripalo ekipi DVD-a Bedekovčina, peto ekipi DVD-a Brezova, šesto DVD-u Gubaševo, sedmo DVD-u Zabok, osmo mjesto DVD-u Veliko Trgovišće, a deveto mjesto ekipi DVD-a Donja Stubica.
U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi na natjecanju bila je samo jedna ekipa – Zagorska javna vatrogasna postrojba.

Kao gošće na ovom natjecanju nastupila je ženska ekipa PGD Pristava pri Mestinju iz Slovenije.

Svim sudionicima natjecanja čestitke su uputili zapovjednik VZ-a KZŽ Marijan Lovrenčić, predsjednik VZ-a KZŽ Stjepan Skuliber, Zdravko Filipaj, kontrolor natjecanja ispred HVZ-a, predsjednik VZ-a Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec, zapovjednik VZ-a Grada Krapine Daniel Pelin te zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice okupljenima je prigodne riječi uputio Zdravko Filipaj, koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja, zahvalivši prije svega sucima, koji su besprijekorno obavili sva svoja zaduženja.

– Hvala Vatrogasnoj zajednici KZŽ na organizaciji ovog natjecanja kao i domaćinima iz Krapine na suorganizaciji ovog natjecanja. Ova Vatrogasna zajednica puno ulaže u vatrogastvo, posebno u osposobljavanje svojih članova, a ovo natjecanje potvrda je upravo toga da ne zaostajete za velikim županijama koje imaju daleko veća natjecanja ali i veliki broj ekipa. Ovdje smo mogli vidjeti kako su svi aktivni i gdje god treba – zaključio je Filipaj.

Predsjednik VZ-a KZŽ Stjepan Skuliber izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih ekipa, što pokazuje da je tradicija vatrogastva izrazito jaka u Zagorju.

– Moram priznati da su rezultati izuzetno dobri. Ovakva natjecanja doprinose velikoj promidžbi vatrogastva, ali i provjeri njihove spremnosti u operativnim zadacima u samoj vatrogasnoj djelatnosti – rekao je Skuliber i pohvalio pritom i tehničko osoblje na izvanrednoj pripremi terena i provedbi samog natjecanja i zahvalio domaćinima na pomoći oko organizacije ovog natjecanja. Skuliber je dodao još kako su prve tri ekipe u svim kategorijama stekle uvjete za plasman na državno natjecanje koje će održati sljedeće godine.


Okupljenima se je obratio prvo kao vatrogasac, zatim kao saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji je čestitao svim ekipama na postignutim rezultatima. Zahvalio je svim vatrogascima koji su uvijek prvi, neovisno o tome radi li se o požaru, potresu, poplavi ili nekoj drugoj elementarnoj nepogodi, a ovakva vatrogasna natjecanja, dodao je, važna su u očuvanju tradicije i promicanju vatrogasne struke.

– Čestitam svima koji vodite dobrovoljna vatrogasna društva. Radite častan posao i vi ste budućnost hrvatskog vatrogastva – istaknuo je na kraju županijski zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić.

Cijelu galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.


Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba