Zasmetalo ga je kako je odjeven te što ima torbicu u ruci

Taksist iz auta doviknuo homoseksualcu ‘di si pe*erčino’ pa ga ošamario kad mu je ovaj fotkao tablicu da ga prijavi

Objavljeno: 23.06.2024. zagorjeinternational

Taksist je proglašen krivim i osuđen jer je na ulici napao homoseksualca. Zasmetalo ga je kako je odjeven te ima torbicu u ruci, piše Danica.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u srpnju oko 19.30 sati u Zagrebu na Novoj cesti. Taksist (34) “s ciljem prouzročenja straha i ponižavajućeg okruženja verbalno je i tjelesno napao osobu homoseksualne spolne orijentacije”.

– Vikao je ‘di si pe*erčino’ te ga otvorenim dlanom desne ruke udario u predjelu lijeve strane lica, čime je povrijedio njegovo dostojanstvo – naglasila je sutkinja te objasnila kako je riječ o Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Sud napadaču nije mogao uručiti poziv jer ga policija nije uspjela naći na adresama u Metkoviću i Zagrebu. Zato mu je presuđeno u odsutnosti. Napadnuti muškarac rekao je kako je te večeri išao u frizerski salon, u ruci je nosio torbicu, a u jednom trenutku mu je taksist iz vozila doviknuo “di si pe*erčino”.

– Fotografirao sam tablicu njegovog vozila jer sam se osjećao povrijeđenim i htio sam ga prijaviti. On je tada izašao iz auta i ošamario me. Osjećao sam se poniženim pa sam sve prijavio policiji – ispričao je muškarac na sudu.

Sutkinja je taksista kaznila sa 700 eura plus 55 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba