Jednostavno, a djelotvorno

GENIJALNO: Muče vas muhe? Imamo rješenje

Objavljeno: 23.06.2024. zagorjeinternational

Ususret ljetu većina se ljudi veseli visokim temperaturama i sunčanim danima, no postoji napast koja nam taj doživljaj redovito kvari – muhe. Kako u toplim danima prozore redovito ostavljamo otvorenima, one se rado zavlače i zuje po kući, osobito u kuhinji gdje ih privlači miris hrane, piše Heart, a prenose 24sata.

Ideja da nam muha skače po hrani većini je gadljiva, no donedavno se činilo da za to nema lijeka – osim lopatice koja ih ubija. No, jedna je žena osmislila rješenje koje tjera muhe van iz kuhinje, a ubrzo su ga na Facebook stranici Hinch Army Cleaning Tips proglasili ‘genijalnim’.

Ono što trebate napraviti je napuniti plastičnu vrećicu s vodom i unutra staviti nekoliko sjajnih kovanica. Idealno je da prozirna vreća s vodom visi negdje u blizini prozora ili kojeg god već puta muhe koriste kako bi ušle u dom. Uz post na Facebooku korisnica grupe je napisala ‘Nevjerojatno, inače ljeti uvijek imam pet do šest muha koje lete po kuhinji, a otkako sam stavila vrećicu, nema ni jedne’.

Inspiraciju je pronašla u ovom videu s trikom, mada je sama u vodu dodala kovanice. U čemu je štos? Naime, muhe ne vole vodu, zbog toga i sumanuto ulaze u naše domove pred kišu. Refleksija vode, kao i novčića, učinit će im naš prostor odbojnim, pa ako i u njega zalutaju, brzo će izaći.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba