SEKIRIŠĆE: Odigran malonogometni turnir "Vidovo2024." 3 vs 3

FOTO: Villa Luce u finalu bila bolja od Instalacija Kotarski, treće mjesto za Mesnice Fabekovec

Objavljeno: 23.06.2024. Milorad Videković

Proteklog vikenda održan je po 17. put tradicionalni malonogometni turnir 3vs3 „Vidovo 2024.“ u odličnoj organizaciji MNK Šerfa, gdje je apsolutni pobjednik postao zagrebački klub – Villa Luce.
Na turnir se prijavilo 32 ekipe koje su bile svrstane u osam skupina, a dvije najbolje momčadi (Mega Bar & Gym, Mesnice Fabekovec, Instalacije Kotarski, Golden bar, Podovi Vrhovec, SD Đurmanec, G. Šemnica, Sim – Mont, GT Rosi, Villa Luce, Sportska udruga Radoboj, NBD, Iskra Lobor i Nikad skupa) nakon razigravanja po skupinama plasirale su se u eliminacijski ciklus – osminu finala.
Osmina finala ponudila je brojnom gledateljstvu zanimljive utakmice u kojoj su nekoliko utakmica riješene u posljednjim trenucima susreta ili nakon izvođenja penala. Posebno dramatično bilo je u susretima gdje su SD Đurmanec i ‘Nikad skupa’, koji su imali prednost od 2:0 nad Podovima Vrhovec i Iskre Lobor da bi tu veliku prednost “prosuli” u posljednjim minutama utakmice. Nakon penala dalje su otišli Podovi Vrhovec i Iskra Lobor. U ostalim susretima osmine finala ili je pobjednik riješen s golom razlike, ili nakon izvođenja penala, što je davalo posebnu draž turniru te se sa nestrpljenjem očekivao sljedeći eliminacijski korak u koji su se plasirali: Mega bar & Gym, Instalacije Kotarski, Podovi Vrhovec, Villa Luce, NBD, Iskra Lobor, Klošari i Sim – Mont.

Iako su se u četvrtfinalu očekivali još dramatičniji susreti, sve je prošlo relativno lako i “papirnati” favoriti, Mesnice Fabekovec, Instalacije Kotarski, Villa Luce i NBD plasirali su se u polufinalni dio.
U pauzi između etapa eliminacijskog ciklusa održano je i natjecanje u izvođenju penala u kojem je najprecizniji bio Daniel Levak osvojivši prigodni pehar i novčanu nagradu.

Daniel Levak


U polufinalu nekako je gledateljstvo očekivalo da će se u finalu susreti dvije ekipe koje su do tada pokazale najbolji mali nogomet – Mesnice Fabekovec i NBD. No, tada na scenu stupa mali nogomet, odnosno nogomet gdje favoriti ne mogu slaviti pobjede prije posljednjeg sučevog zvižduka, a naslućivalo se da bi moglo doći do “neočekivanog”, finala gdje će papirnati favoriti ipak u borbu za treće mjesto. Naime u prvom susretu polufinala Instrukcije Kotarski sa 4:2 su ispratile Mesnice Fabekovec, uz dva promašena penal “mesara”, u borbu za treće mjesto. U drugom susretu sve je bilo prema očekivanjima jer je 50 sekundi prije kraja susreta NBD imao prednost od dva gola, 4:2, ali tada na scenu stupa najbolji igrač ekipe iz Zagreba Crnčević, koji svojim golovima uvodi ekipu u finale nakon izvođenje penala.
U borbi za treće mjesto izvodili su se samo penali, a tu je mirnija bila ekipa Mesnice Fabekovec koja je slavila sa 1:0.

Mesnice Fabrkovec

Finale je zaista bilo finale jer je potvrdilo da se na terenima MNK Šerfa igrao odličan, zanimljiv i pun preokreta mali nogomet. Naime, dečki iz Zagreba prvo su poluvrijeme završili sa prednošću od 3:0, da bi odmah na početku drugog poluvremena tu prednost podigli na četiri gola razlike i kada su svi mislili da je sve riješeno, dečki iz Instalacija Kotarski se “bude” nekoliko minuta prije kraja susreta i pravom “rafalnom paljbom” ulaze u posljednju minutu sa samo minus jedan, 3:4. Unatoč velikom trudu s nekoliko izrazitih prilika Instalacija Kotarski, rezultat se nije promijenio tako da je ekipa Villa Luce osvojila, moramo naglasiti sasvim zasluženo, naslov najbolje ekipe turnira.

Villa Luce
Instalacije Kotarski

Prvoplasirana ekipa, Villa Luce, dobila je novčanu nagradu, pehar u trajno vlasništvo i prijelazni pehar, dok su drugoplasirana, Instalacije Kotarski i trećeplasirana, Mesnice Fabekovec dobile pehar u trajno vlasništvo i novčanu nagradu.
Najbolji igrač turnira bio je Mario Crnčević (Villa Luce).

Mario Crnčević

Sve susrete sudili su: Alen Gamilec i Emanuel Ivanković (prvog dana) te Branko Murić i Michael Jerneić (drugog dana uz napomenu da su sudili preko 40 susreta i to gotovo bez pogreške ).

Rezultati:

ČETVRTFINALE: Mesnice Fabekovec – Sim – Mont 5:4; Podovi Vrhovec – Instalacije Kotarski 3:5; Klošari – Villa Luce 1:5; Iskra Lobor – NBD 1:5.

POLUFINALE: Mesnice Fabekovec – Instalacije Kotarski 2:4; NBD – Villa Luce 4:6 ( 4:4 ).

ZA TREĆE MJESTO: Mesnice Fabekovec – NBD 1:0.

FINALE: Instalacije Kotarski – Villa Luce 3:4.

POREDAK: 1. Villa Luce; 2. Instalacije Kotarski; 3. mesnice Fabekovec; 4. NBD.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba