Kobna vožnja quadom

Djevojčice iz Bjelovara bore se za život – jednu su na Rebru doktori stavili na respirator

Objavljeno: 23.06.2024. AB

Djevojčica (2011. godište) koja je u petak teško stradala u padu s quada u Bjelovaru još uvijek je u kritičnom stanju i liječnici bjelovarske opće bolnice svim snagama se bore za njen život, kako doznaju 24sata iz OB Bjelovar.

Druga djevojčica (također 2011.) koja je također u petak stradala u Bjelovaru i to pri padu s romobila, te je hitno prebačena u KBC Zagreb stavljena je na respirator, otkriva dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja Rebra.

– Djevojčica ima traumu glave, primljena je u subotu rano ujutro KBC Zagreb, operirana je i nalazi se u pedijatrijskoj intenzivnoj. Stavljena je na aparat za disanje, ali je stabilno. Nadamo se najboljem – rekao je dr. Novak.

V.d. Pročelnika Službe kirurških djelatnosti OB Bjelovar, dr. Damir Koprek pak je otkrio da se djevojčica koja je pala s quada, bori za život.

– Djevojčica je zadobila tešku traumu glave, hitno smo je operirali i još uvijek je u životnoj opasnosti. Drugo dvoje djece koji su stradali zajedno s njom u padu s quada, izvukli su se iz životne opasnosti. Riječ je o djevojčici 2011. godište te dječaku koji je 2010. godište. Nakon što potvrdimo da je nakon dan dva njihovo stanje stabilno, prebacit ćemo ih na redovni odjel traumatologije. Oni se i dalje nalaze na intenzivnoj jer je bila stvarno visoka energija udarca kojeg su primili u nesreći, no mogu reći da im je sad bolje i pratit ćemo ih i dalje – rekao je dr. Koprek.

U njihovoj je bolnici i četvrto dijete koje je također stradalo u petak u Bjelovaru, riječ je o još jednoj djevojčici (2011. godište) koja je zadobila teške ozljede dok je prelazila pješački prijelaz, a na nju je naletio automobil kojeg je vozio 21-godišnjak.

– Ta djevojčica je van životne opasnosti i nalazi se na opservaciji na odjelu. U nesreći je zadobila prijelom ključne kosti i potres mozga – zaključio je dr. Koprek. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba