Neki nikako da nauče

ZAR OPET?! UEFA ponovno kaznila Hrvatsku

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez s ukupno 28.000 eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice Hrvatska – Albanija koja je odigrana 19. lipnja u Hamburgu, objavio je HNS.

O potencijalnoj kazni za moguće rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje navijača zasad se ne zna ništa. Podsjetimo, UEFA je u četvrtak objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije jer su albanski navijači tijekom utakmice skandirali ‘Ubij Srbina’, a navodno im se pridružio i jedan dio hrvatskih navijača.

To je druga kazna za HNS tijekom aktualnog Eura. Zbog incidenata na utakmici sa Španjolskom, odnosno zbog bacanja plastičnih čaša i paljenje baklji, HNS je kažnjen s ukupno 87.875 eura. S današnjom kaznom iznos koji HNS mora platiti UEFA-i popeo se na 115.875 eura, podsjeća Index.

U službenom priopćenju iz HNS-a su poručili: “Hrvatski nogometni savez zahvaljuje hrvatskim navijačima na odličnoj podršci i još jednom poziva na suzdržavanje od paljenja i bacanja bengalki.”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba