Nesvakidašnja situacija

Taksist na ulici vikao homoseksualcu “di si pede*čino” pa ga ošamario. Sve je završilo na sudu

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Taksist je proglašen krivim i osuđen jer je na ulici napao homoseksualca. Zasmetalo ga je kako je odjeven te ima torbicu u ruci. Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u srpnju u Zagrebu na Novoj cesti. Taksist Dino (34) je s ciljem prouzročenja straha i ponižavajućeg okruženja verbalno i tjelesno napao osobu homoseksualne spolne orijentacije, kažu iz policije.

– Vikao je ‘di si pede*čino’ te ga otvorenim dlanom desne ruke udario u predjelu lijeve strane lica, čime je povrijedio njegovo dostojanstvo – naglasila je sutkinja te objasnila kako je riječ o Zakonu o suzbijanju diskriminacije, prenosi Danica.

Sud napadaču nije mogao uručiti poziv jer ga policija nije uspjela naći na adresama u Metkoviću i Zagrebu. Zato mu je presuđeno u odsutnosti. Napadnuti muškarac rekao je kako je te večeri išao u frizerski salon, u ruci je nosio torbicu, a u jednom trenutku mu je taksist iz vozila doviknuo ‘di si pede*čino’.

– Fotografirao sam tablicu njegovog vozila jer sam se osjećao povrijeđenim i htio sam ga prijaviti. On je tada izašao iz auta i ošamario me. Osjećao sam se poniženim pa sam sve prijavio policiji – ispričao je muškarac na sudu. Sutkinja je taksista kaznila sa 700 eura plus 55 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba