Budite oprezni, stiže pakleno ljeto

Ove stvari nije dobro ostavljati u autu tijekom velikih vrućina

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Neke stvari mogu postati riskantne za zdravlje, a druge će se uništiti zbog iznimno visokih temperatura koje se mogu razviti u vozilu, posebno ako je parkirano na izravnom suncu.

Krema za sunčanje

S jakim suncem, začudit ćete se zašto se krema za sunčanje ne smije ostavljati u autu. Na previsokim temperaturama nekoliko sastojaka u kremi će se razgraditi. Krema će postati beskorisna i bit ćete izloženi opasnim UV zrakama, pišu 24sata.

Mobitel

U autima po vrućini, temperature će porasti na neizdržljive razine. Baterija vašeg telefona može se pokvariti ako se pregrije, što će biti skupo za zamijeniti.

Boce s vodom

Plastične boce ostavljene u vrućem autu izazvat će otpuštanje otrovnih kemikalija u piće. Važno je ostati hidriran tijekom vrućih dana pa zamijenite plastične boce s metalnim ili staklenim.

Pića u konzervama

Za dug put na ljetni dan važno je imati osvježavajuće hladno piće. No gazirana pića mogu eksplodirati na previsokim temperaturama, stvorit će vam ljepljiv i možda skup nered za očistiti.

Lijekovi

Uvijek provjerite pakiranje lijekova kako biste bili sigurni da ih pravilno pakirate. Neki lijekovi se pokvare na vrućini, postaju beskorisni ili čak štetni.

Sunčane naočale

Sunčane naočale su simbol ljeta i putovanja, ali ne smiju se ostavljati u autu. Ako ih ostavite na jako vrućem mjestu, leće će se iskriviti ili slomiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba