A ni ove vrućine ne pomažu

Ogromne gužve na hrvatskim cestama: “Tu smo već sat i pol i doslovno gmižemo. Neidrživo je”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Pojačan je promet na cestama prema moru i unutrašnjosti, posebno na autocestama i ulascima u Hrvatsku. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javljaju iz HAK-a. Diljem Hrvatske uz ogromne vrućine vozači se žale na neizdržive uvjete na autocesti, prenose 24sata.

Na autocesti A1 Zagreb – Ploče – Karamatići promet je pojačan pred naplatom Lučko u oba smjera, a kolona prema Zagrebu duga je oko tri kilometra. Usporeno se vozi između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, uz povremene zastoje. U smjeru Krka također su ogromne gužve.

– Tu smo već sat i pol i doslovno se gmižemo po cesti. Ovo je u konačnici nečuveno i za turizam da su ovakve kolone samo zbog gužve. Stvarno je neizdrživo – kazala je čitateljica 24sata.

Gužva i u Zagorju

Na autocesti A2 Zagreb – Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1,5 kilometar i nastavlja se u Sloveniju.

– Idemo iz Slovenije na more. Katastrofa. U vrhu sezone početi raditi putove, ne daj Bože vinjete, to je valjda planom napravljeno – kazao je turist iz Slovenije za HRT.

Na autocesti A3 Bregana – Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, između čvorova Buzin i Lučko prema moru vozi se usporeno uz povremene zastoje u koloni dugoj oko devet kilometara. Na autocesti A7 Rupa – Križišće, kolona između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća duga je oko četiri kilometra, a povremeno se prekida promet kroz tunel Burlica. Vozačima prema Krku preporučuje se izlaz na čvoru Hreljin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba