Svaka čast!

KAKVA PRIČA: Hrvatica s 44 godine izborila odlazak na svoje prve Olimpijske igre

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Hrvatska stolnotenisačica Ivana Malobabić (44) izborila je nastup na Olimpijskim igrama koje će se ovog ljeta održati u Parizu.

– Velike čestitke Ivani Malobabić koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo će Ivani biti prvi nastup na Igrama, a to je uspjela u 44. godini života. Ponosni smo na tebe! Hrvatska će tako u Parizu imati predstavnicu i u ženskoj konkurenciji, a posljednji put to smo ostvarili 2012. u Londonu – objavio je Hrvatski stolnoteniski savez.

Najbolja hrvatska stolnotenisačica

Malobabić nije izborila nastup na Igrama putem kvalifikacija, nego je imala dovoljno dobar plasman na ITTF ljestvici gdje se nalazi na 73. mjestu i najbolje je rangirana hrvatska stolnotenisačica. Ona je jedina Hrvatica u TOP 100, a iza nje su najbolje rangirane Hana Arapović (116.) i Lea Rakovac (131.), prenosi Index.

Malobabić se priključila tročlanoj muškoj stolnoteniskoj reprezentaciji koja se sastoji od Tomislava Pucara, Andreja Gaćine i Filipa Zeljke. Podsjećamo, posljednje hrvatske predstavnice na stolnoteniskom olimpijskom turniru bile su Cornelia Molnar i Tian Yuan. One su u Londonu 2012. godine zaustavljene u drugom kolu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba