I oni muče muku

I saborski zastupnici jedva nađu stan za najam u Zagrebu. Naknada im je ekspreno povećana

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Muke oko nekretnina stigle su i do Markova trga, gdje zastupnici imaju problema s najmom stanova. Stan u Zagrebu do 350 eura nemoguća je misija, a to su osjetili i saborski zastupnici čiju najamninu plaća Sabor. Stanarina koju su do sada porezni obveznici pokrivali nije u skladu s tržištem, piše Dnevnik.hr.

– Vlasnik stana je najavio da će tu cijenu podizati. Ja ću platiti razliku jer u ovom trenutku tražiti neki novi stan nakon četiri godine je jako teško, pogotovo ovdje u Zagrebu, ali činjenica je da s 350, 360 eura je nemoguće nešto naći – izjavio je predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Zastupnika s istim problemom je bilo sve više pa će naknade od sljedećeg mjeseca ipak rasti s 330 na 650 eura. Pero Ćosić iz Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove poručuje da je odluka po pitanju iznosa zadnji put mijenjana 2003. godine te da su cijene u proteklih dvadeset godina iznimno narasle, a zastupnici nisu mogli pronaći adekvatne stanove.

– Nadam se da će se to sada smiriti i da ćemo imati svoj krov nad glavom dok smo ovdje u Zagrebu – rekla je saborska zastupnica Vesna Vučemilović.

Pravo na plaćanje smještaja imaju svi zastupnici čije je prebivalište udaljeno najmanje 50 kilometara od Zagreba. Dio ih je smješten u državne stanove, poput novoizabrane zastupnice iz Pule, Dušice Radojčić koja kaže da je riječ o stanu od 36 kvadrata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba