Prolaznici su uočili bebu i odmah alarmirali policiju i vatrogasce

Vatrogasci spasili bebu iz vrućeg auta: “Vani je 30 stupnjeva! Dijete je u autu bilo više od 15 minuta”

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Vatrogasci su sinoć spasili 16-mjesečno dijete iz automobila u Osijeku. Prolaznici su uočili bebu i odmah alarmirali policiju i vatrogasce. Temperatura zraka tada je bila 31 °C, prema podacima Državnog hidrometerološkog zavoda.

– Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu – ispričala je za lokalni portal SiB jedna Osječanka, dodavši da su ubrzo na mjesto događaja dojurile i Hitna pomoć te policija.

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu je zaprimila u 19:03, a na mjesto događaja stigli su za samo četiri minute. Brzom intervencijom vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani.

– Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našeg dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno – ispričao je zapovjednik JVP-a Goran Ivković. Prozor na automobilu nije bio spušten. Istaknuo je da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu, već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj strani.

Stručne službe još jednom upozoravaju građane da ne ostavljaju djecu ni životinje u parkiranom vozilu!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba