OTAC PUŠTEN IZ PRITVORA: “Oni su očito svjesno i ciljano išli na vojni poligon kako bi njuškali uokolo i skupljali razne vojne materijale”

VAN SVAKE PAMETI: Prije tragične smrti dječaka (9), češka obitelj se fotkala kraj tenka duboko u zabranjenoj zoni?! 

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Dva dana nakon što je u Bilišanima u srijedu od posljedica eksplozije smrtno stradao devetogodišnji dječak iz Češke, čijeg se oca sumnjiči da je počinio teško kazneno djelo kada je automobilom ušao na vojni poligon gdje je stradali dječak našao to kobno ubojito eksplozivno sredstvo, Jutarnji list iz dobro obaviještenih izvora doznao je detalje koji su prethodili tragičnoj smrti dječaka. 

Eksplozivnu napravu, koja će ga malo kasnije stajati života, devetogodišnji dječak našao je na vojnom poligonu “Josip Markić” kod Knina, na koji je češka obitelj ušla automobilom kako bi se, kaže naš izvor, slikala s vojnim “trofejima”. 

– Oni su očito svjesno i ciljano išli na vojni poligon kako bi njuškali uokolo i skupljali razne vojne materijale poput čahura. Prema informacijama koje imam čak su se i slikali na vojnom poligonu kraj tenka koji tamo stoji kao “maketa”. Dakle, tenka koji odavno nije u funkciji. Ušli su duboko u vojni poligon, kao da su na nekom turističkom izletištu, prošli su kraj više od nekoliko tabli na kojima im na stranim jezicima stoje jasna upozorenja o tome gdje se nalaze i koje sve opasnosti vrebaju na vojnom poligoni – govori izvor za Jutarnji te dodaje: 

Uglavnom, oni tamo nisu smjeli biti, a s obzirom na to da su bili, ne mogu zaključiti ništa drugo osim toga da su tamo došli ciljano kako bi se slikali s “trofejima”, s bilo čime na što mogu naići. Nažalost, čini se da je dječak naišao na neaktiviran 40-milimetarski protuoklopni metak, a koji je kasnije neopreznim rukovanjem aktivirao i poginuo od posljedica eksplozije tog protuoklopnog metka – kaže izbor. 

No, tko je točno unio eksploziv u automobil i kako se to sve dogodilo tek treba utvrditi. Naime, otac (39) je nakon ispitivanja na policiji pušten na slobodu. I svi drugi putnici su dali izjave i nemaju više posla s policijom.

Ispričao je da su bili, između ostalog, na izvoru Cetine, Zrmanje, i na kraju na poligonu, ali da obitelj nije znala što je nesretni dječak pokupio. Tek nakon eksplozije su vidjeli što imaju u automobilu, neslužbeno smo doznali. Kazao je i kako oni doista jesu avanturisti i da u našoj zemlji nisu prvi put već ju dobro poznaju, kampiraju i uvijek se vraćaju sa suvenirima s ljetovanja

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba