Melodije koje život znače

UNIVERZALNI JEZIK: Na prvi dan ljeta slavi se i Svjetski dan glazbe

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Svjetski dan glazbe, koji se obilježava svake godine 21. lipnja, donosi radost muziciranja i slušanja glazbe svim generacijama i zajednicama, potičući kulturnu raznolikost i međunarodno razumijevanje, piše eMeđimurje

Ovaj poseban dan pokrenut je 1982. godine u Francuskoj pod nazivom “Fête de la Musique”, a od tada se proširio na više od 120 zemalja širom svijeta. Svjetski dan glazbe obuhvaća sve žanrove glazbe i sve vrste izvođača, od amatera do profesionalaca, te poziva ljude da sviraju glazbu na javnim mjestima i sudjeluju u besplatnim koncertima i glazbenim događanjima. 

U mnogim gradovima organiziraju se koncerti na otvorenom, radionice, jam sessioni, te nastupi lokalnih bendova i orkestara. Škole, kulturni centri i glazbene institucije često koriste ovaj dan kako bi predstavili rad svojih učenika i suradnika, te potaknuli ljude svih dobnih skupina da se uključe u glazbene aktivnosti. 

Glazba ima moć da poveže ljude preko granica, jezika i kultura, a Svjetski dan glazbe podsjeća nas na važnost glazbe u svakodnevnom životu, njezinu sposobnost da izrazi emocije i potakne društvene promjene. Bez obzira na to gdje se nalazimo, glazba je univerzalni jezik koji svi razumijemo i u kojem svi možemo uživati. 

Neka ovaj dan bude ispunjen harmonijom, ritmom i melodijom koje obogaćuju naše živote.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba