NE JUNAK DANA, NEGO JUNAČINA GODINE: Bravo mali superheroju!

TAKO SE TO RADI: Kad su odrasli zakazali, Gabrijel nije dvojio ni sekunde i spasio prijatelja Leona (6) od utapanja 

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

U utorak je na bazenima u Sisku u zadnji tren izbjegnuta tragedija, a sve zahvaljujući osmogodišnjem Gabrielu Bratimu, koji je jedini primijetio da se u olimpijskom bazenu utapa njegov šestogodišnji prijatelj Leon. Izvukao ga je iz vode u zadnji tren. 

Čitatelj Indexa javio se njihovoj redakciji i ispričao kako je u srijedu oko 18 sati na olimpijskom bazenu u Capragu u Sisku dječak bio pod vodom bez svijesti. Ispričao nam je da je dijete bilo na trbuhu s glavom pod vodom te da se nije micalo.  
– Nažalost, nitko od odraslih osoba nije primijetio da dijete pluta pod vodom. Život mu je spasio osmogodišnjak koji ga je uhvatio, nosio i iznio van bazena riskirajući svoj vlastiti život. Dok ga je izvlačio van, on mu je upao nazad u bazen radi težine te ga je osmogodišnjak ponovo sam uspio iznijeti van. Dozivao je unesrećenog dječaka Leona, ali dječak nije odgovarao i bio je u nesvijesti. Tek tada je ostatak ljudi primijetio što se događa i da dijete ne diše. Skupili su se oko dječaka, pomogli mu i dijete je počelo povraćati progutanu vodu. Dosta puta je povratio, nije mogao ni pričati, vjerojatno od straha. Na kraju je došla Hitna i odvezla dječaka, koji je tada već bio puno bolje – ispričao je čitatelj Indexa. 
Gabriel je, shvativši da mu se prijatelj utapa, potrčao do njega i izvadio ga iz vode, nakon čega su u pomoć priskočili i ostali. Pozvana je i Hitna pomoć, a dječaku je na koncu pružena pomoć na Odjelu pedijatrije.  
– Prijatelj mi se utapao. Izgledalo je grozno. Prvo sam ga zvao, ali on me nije čuo. Netko od starijih je to isto vidio, ali je mislio da se on igra. Bilo je puno ljudi, uglavnom odraslih. Bio sam mu u blizini i vidio sam da se utapa. On je jako mali, ima samo šest godina i još uvijek ide u vrtić. Grozno sam se osjećao kada sam skužio da se utapa. Bio sam sretan kada sam ga izvadio iz vode. Mama mi je rekla da je ponosna na mene. U školi su mi pljeskali i rekli bravo. Učiteljica mi je rekla da sam superheroj – ispričao je Gabriel. 
Gabrielova majka Sanja Komljenović također je bila prisutna taj dan na bazenu. Kazala je Indexu da je zbog čina svog sina jako ponosna na njega. Rekla je i da su joj se javili Leonovi roditelji i zahvalili.  
 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba