Neugodno iskustvo u glavnom gradu

Strankinja dobila račun za vožnju do zagrebačkog aerodroma pa ostala u šoku: “Taksist je bio jako agresivan”

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Neugodna iskustva vezana za cijene usluga prijevoza postaju svakodnevica onima koji se dobro ne informiraju prije nego što sjednu u taksi, piše Dnevnik.hr.

Naime, novo neugodno iskustvo prepričala je jedna žena koja inače živi u Grazu, a čija je prijateljica, inače Engleskinja, također s adresom u Grazu, u kasnim noćnim satima u ponedjeljak taksijem putovala u zagrebačku zračnu luku. Prvotno je iz Graza autobusom stigla na zagrebački autobusni kolodvor pa se taksijem zaputila na aerodrom, gdje ju je čekao let za Bruxelles.

Cijena? 101 euro za 13 kilometara

– Na autobusnom kolodvoru obratila se taksistu koji se tamo zatekao. Upitala ga je za cijenu vožnje do zračne luke, na što je on kratko odgovorio da će to izračunati taksimetar. Nije ni slutila što će se dogoditi pa je samo sjela u vozilo bez dodatnih upita. Kad su stigli u zračnu luku u 2:15, ispostavio joj je račun s cijenom koja ju je šokirala, čak 101 euro za vožnju od trinaest kilometara – ispričala je prijateljica te dodala što se potom dogodilo.

– Bila je u čudu kad je na internetskoj aplikaciji izračunala kako je za navedenu vožnju uobičajena cijena od oko 40 eura. Tražila je zatim podatke od taksista, međutim on se razljutio, bio je jako agresivan. Bila je u strahu te je žurila na let pa mu je platila koliko je tražio. Sve je kasnije prijavila policiji, no oni su joj kazali kako ne mogu ništa učiniti jer je taksimetar bio uključen te je ionako dobila račun – kazala je prijateljica.

Novinari Dnevnik.hr-a pokušali su stupiti u kontakt s čelnicima prijevozničke tvrtke koja je navedena na računu ispostavljenom spomenutoj strankinji. Kako ne postoji internetska stranica te tvrtke, do kontakta su pokušali doći preko poslovnih stranica koje prate poslovanje kompanija. Kao vlasnik tvrtke spominje se isto ime, a nakon što su okrenuli navedeni broj telefona, dobili su sljedeći odgovor: “To više nije moja tvrtka, prodao sam je, ali valjda još nisu promijenili podatke na internetskim stranicama.”

Novinari su pokušali doznati ime i kontakt novog vlasnika, no ponovno su naletjeli na zid.

– Ne sjećam se kako se on zove, a nemam niti njegov broj – kazao im je navodni bivši vlasnik tvrtke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba