Bizarna tužba

ŠTO?! Žena tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Sud u Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao u zračnu luku pa je zbog toga propustila let kojim je trebala stići na koncert s prijateljima, prenosi Hina. Optužila je svog tadašnjeg dečka da je prekršio usmeni dogovor u kojem se obvezao odvesti je na aerodrom, ostati u njenom domu i čuvati njene pse.

Prema pravnom dokumentu koji daje samo inicijale podnositelja zahtjeva i tuženika, žena je izjavila da je zamolila svog dečka da je pokupi kod kuće i odveze u zračnu luku između 10 i 10:15 ujutro. On to nije učinio, rekla je novozelandskom sudu za rješavanje sporova, koji se bavi sporovima male vrijednosti, do 30.000 novozelandskih dolara (oko 17.000 eura).

Posljedično je propustila let i morala platiti dodatne troškove, uključujući putovanje sljedeći dan i smještaj svojih pasa. U dokumentu još nastavlja opisivati neugodnosti s kojima se suočila, kao što su troškovi prijevoza do zračne luke. Par je do ove svađe bio u vezi šest i pol godina. Prije nego što je slučaj odbačen, sud je provjerio je li ženin dečko sklopio ugovor da je odveze na aerodrom i čuva njezine pse.

Zahtjev je odbačen

– Partneri, prijatelji i kolege sklapaju društvene dogovore, no malo je vjerojatno da se oni mogu zakonski provesti osim ako strane ne izvrše čin koji pokazuje namjeru da će izvršiti svoja obećanja – napisala je sutkinja Krysia Cowie u odluci.

– Kad prijatelj ne održi svoje obećanje, druga osoba može pretrpjeti financijske posljedice, ali se može dogoditi da im taj gubitak nije moguće nadoknaditi – dodala je sutkinja. Utvrdila je da je priroda obećanja dio uobičajenog davanja i primanja u intimnom odnosu i da kao takvo nema elemente ugovora.

– S obzirom na to da su se strane dogovorile u kontekstu njihova privatnog odnosa, žena nije dokazala da ima pravo na zahtjev te se on odbacuje – obrazložila je sutkinja. Odluka suda donesena je u ožujku, ali je objavljena tek ovaj tjedan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba