U prvom službenom posjetu danas je u Krapini boravio veleposlanik Italije Nj. E. Paolo Trichiloa

“Našli smo zajednički jezik i veselim se daljnjim suradnjama jer ste destinacija za investicije i turizam”

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Priliku za prvi posjet Krapinsko – zagorskoj županiju i ulozi veleposlanika iskoristio je danas njegova ekscelencija Paolo Trichiloa ispred veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj. Tako je prvotno posjetio dvije talijanske tvrtke koje posluju već 20 godina u Zagorju, a potom je došao u Krapinu u Poslovno – tehnološki inkubator gdje ga je ugostio župan Željko Kolar. 

Ovom prilikom Nj. E. Trichiloa osvrnuo se na održan sastanak. 

– Dobio sam izuzetno zanimljivu prezentaciju oko trenutne situacije u Krapinsko – zagorskoj županiji, kao i o projektima koji se provode kroz europske fondove. Inače, Italija je glavni komercijalni partner Hrvatskoj pa postoji prostora za napredak suradnje unutar vaše regije. Našli smo zajednički jezik te mogu čestitati na ovom Inkubatoru i veselim se daljnjim suradnjama jer ste destinacija za investicije i turizam, pogotovo u termalnom aspektu – kazao je Trichiloa. 

Župan Kolar izrazio je čast i zadovoljstvo što je u došao u prvi službeni posjet veleposlanik Italije.  

– U jednosatnom razgovoru smo prezentirali mogućnosti gospodarstva Krapinsko – zagorske županije i strateške projekte. Uz to razgovarali smo o tržištu rada, infrastrukturi, obrazovanju i kako osigurati kvalitetan kadar za gospodarstva. Konstatirali smo kako imamo iste probleme oko osiguravanja radne snage – rekao je župan Kolar pa otkrio kako je pozvao veleposlanika već na Znanstveni piknik: 

– Pozvali smo ekscelenciju da se Talijanka ambasada uključio u Znanstveni piknik pošto imamo suradnju s američkom, austrijskom i slovenskom ambasadama te je veleposlanik prihvatio poziv. S obzirom na to kako polagano, ali sigurno sve više talijanskih turista dolazi u Zagorje, isto tako sam obavijestio ekscelenciju o nagradama koje smo dobili od Financial Timesa i jučerašnjoj nagradi Europskog odbora regija. Ovo je samo početak dobre buduće suradnje – kazao je Kolar pritom istaknuvši kako je Italija naš treći trgovački partner po izvozu i uvozu te imamo nekoliko sjajnih tvrtka iz Italije koje tu poslu.  

Nakon sastanka veleposlanik Paolo Trichiloa obišao je i Muzej krapinskih neandertalaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba