Ujedno i dan Župe svetog Ivana Krstitelja

JESENJE: I ovog vikenda nastavlja se bogat program povodom Dana općine

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Nakon proteklog sportskog vikenda, nastavlja se bogat program povodom Dana Općine Jesenje s nizom zanimljivih događanja za mještane i njihove goste. 

Već danas su na rasporedu je promocija zbirke pjesama “Sličice života” autorice Brankice Buzine u Domu kulture s početkom u 19 sati, a u 21 sat na igralištu u Gornjem Jesenju slijedi koncert sastava “Noćni život”.  

Ni u subotu zabave neće nedostajati, pa je tako u 14 sati na igralištu u Gornjem Jesenju na rasporedu natjecanje u kuhanju gulaša, a u 16:30 na istome mjestu održat će se Šumske igre. U večernjim satima, odnosno u 20 sati, slijedi Ivanjski krijes na Kostanjeku, u 21 sat održat će se sveta misa u Župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja, a u 22 sata na rasporedu je zabava pod šatorom na igralištu uz domaći sastav “Pajdaši”. 

U nedjelju s početkom u 11 sati u Župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja održat će se proštenje povodom Dana Župe i Općine, a u 12 sati na igralištu će se organizirati domjenak za mještane i goste. U 16 sati na igralištu na rasporedu su aktivnosti za djecu naziva Dječji dan, dok će se u 18 sati u Domu kulture održati Dramska večer, gdje će nastupiti dramska skupina KUD-a “Naša lipa” Tuhelj i dramska skupina OŠ Gornje Jesenje. 

Program povodom Dana Općine nastavlja se i u ponedjeljak, i to polaganjem vijenaca kod križa na mjesnom groblju u 10 sati. Glavna svečanost bit će održana u 12 sati u Domu kulture – svečana sjednica Općinskog vijeća Jesenja, a s početkom u 13 sati u Domu kulture i Vinoteci slijede Dani otvorenog podruma. 

Načelnik Dario Cvrtila pozvao je mještane da se odazovu programu koji je Općina za njih pripremila, dodavši kako vjeruje da će u raznovrsnim događanjima svatko pronaći nešto po svom guštu. 

– Svi su pozvani da zajedno proslavimo Dan Općine i Dan Župe sveti Ivan Krstitelj – poručio je načelnik Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba