Nasljednik Chirona vrijedan 3,8 milijuna eura

EVO GA: Ovo je prvi Bugatti napravljen pod Matom Rimcem – “Dame i gospodo, Tourbillon”

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

Mate Rimac je sinoć u francuskom Molsheimu predstavio novi Bugatti, piše Index

– Dame i gospodo, Tourbillon – rekao je Rimac nakon što je izašao iz Chironovog nasljednika. 

Osnovna cijena, bez dodatne opreme i drugih davanja, je 3.8 milijuna eura. Rimac kaže da je rasprodano skoro svih 250 primjeraka. 

– Razvoj automobila Bugatti Tourbillon na svakom je koraku vođen Bugattijevom poviješću dugom 115 godina, kao i riječima samoga Ettorea Bugattija. S dizajnerskim i inženjerskim timovima koji su željeli započeti novo i uzbudljivo poglavlje u priči o Bugatti sportskim hiperautomobilima, vodio sam se Ettoreovim mantrama koje kažu da ‘ako je nešto usporedivo, onda više nije Bugatti’ te da ‘ništa nije previše lijepo’ – rekao je Rimac.  

– Automobilske legende Type 57SC Atlantic, koji je poznat i kao najljepši automobil na svijetu, Type 35, najuspješniji trkaći automobil do sada, i Type 41 Royale, jedan od najambicioznijih luksuznih automobila svih vremena, poslužili su nam kao inspiracija. Istovremeno su dizajn, performanse i luksuz odredile temelje novog Tourbillona, automobila koji je elegantniji, uzbudljiviji i luksuzniji od bilo kojeg ranijeg automobila. Drugim riječima, Tourbillon je jedinstven. I baš kao spomenute legende iz nekih prošlih vremena, Tourbillon nije napravljen samo za sadašnjost ili čak budućnost, već pour l’éternité – za vječnost – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba