Navodno se radi o kolekcionarima takvih čahura, u autu ih je bilo više?!

DETALJI UŽASA: Česi ponijeli granatu ručnog minobacača – poginuo dječak (9)

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

U srijedu oko 18 sati na području Obrovca iz dosad neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete. Dvije žene kolima Hitne medicinske pomoći prevezene su u OB Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći, ali i jedan muškarac. Riječ je o češkim državljanima, piše Index. 

Kako je potvrdila policija, ipak se ne radi o eksploziji mine zaostale iz Domovinskog rata, nego o eksploziji eksplozivnog sredstva koje je bilo u automobilu u kojem se nalazila češka obitelj. 
RTL je sinoć objavio da se, prema neslužbenim saznanjima, navodno radi o granati ručnog minobacača koju su Česi ponijeli sa sobom. Navodno se radi o kolekcionarima takvih čahura i ostataka minsko-eksplozivnih sredstava. 
Automobil im se pokvario i devetogodišnji dječak se najvjerojatnije igrao van automobila s tom granatom, kuckao njome o asfalt, dakle o tvrdu površinu, što je bilo dovoljno da ona eksplodira jer takve naprave nemaju osigurač, nego se aktiviraju udarcem o tvrdu površinu. 
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje koje bi trebalo pokazati odakle Česima opasni projektil i protiv koga će sve biti podignute kaznene prijave. 
Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da je dijete eksplozivnu napravu iznijelo iz vozila te da nije bila jedina. 
– Začula se eksplozija, nešto je eksplodiralo, zatim sam čuo zapomaganje, jauk. Došao sam na lice mjesta, jedna žena je ležala ozlijeđena, dijete je ležalo nepomično – ispričao je očevidac Slobodan za Novu TV.   
– Gospođa stara 48 godina ima teške ozljede oka. Druga gospođa stara 33 godine nakon inicijalne obrade odmah je prevezena u operacijsku salu, operirana je i utvrđene su teške ozljede trbuha – izvijestio je doktor Nediljko Jović iz Opće bolnice Zadar. 
 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba