ČAKOVEC: Održan prijem za uspješne karatiste i judaše

Objavljeno: 21.06.2024. zagorjeinternational

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnica Ljerka Cividini održala je zajednički prijem za uspješne mlade sportaše i njihove trenere iz judo kluba ‘Zrinski Čakovec’ i karate kluba ‘Globus Čakovec’. Tom prigodom gradonačelnica Cividini uručila im je prigodne poklone i čestitala na odličnim rezultatima ostvarenima tijekom dosadašnjih, ovogodišnjih natjecanja diljem zemlje, ali i na turnirima u inozemstvu s kojih su se vratili s mnogobrojnim medaljama. O uspjesima ekipa i planovima klubova, uz mlade, ali već sad vrhunske sportaše razgovarala je i s trenerom karatista Dejanom Slukićem i trenerom judaša Filipom Šeketom.

Članovi Karate kluba ‘Globus Čakovec’ nižu odlične rezultate, a nove uspjehe ostvarili su i u Zagrebu na održanom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore osvojivši ukupno 13 medalja. Sven Strahija postao je dvostruki prvak Hrvatske, i to u juniorskoj kategoriji do 76 kilograma i mlađoj seniorskoj (U-21) do 75 kilograma. Sven je tek napunio 17 godina, čime je osim u svojoj juniorskoj kategoriji stekao pravo nastupa i u starijoj U-21 kategoriji i odmah osvojio zlato. U konkurenciji juniora u finalu je svladao klupskog kolegu Ervina Šoltića. Sjajan uspjeh u dvije kategorije ostvario je i Ervin, koji je uz juniorsko srebro osvojio i drugo mjesto u svojoj kategoriji kadeta iznad 70 kilograma. Uz njega, viceprvaci Hrvatske postali su još Petar Slukić, David Bermanec, Paulina Magdalenić, Leona Gulija i Ana Filipović. Brončane medalje osvojili su Tino Panić, Marin Vuđan, Aida Trstenjak i Nikola Topličanec.

Čak četvero mladih karatista iz karate kluba ‘Globus Čakovec’ nalazi se među prvih pet na rang listi Svjetske karate federacije (WKF) u svojoj kategoriji. Sven Strahija nakon osvojene srebrne medalje na Europskom prvenstvu drži drugo mjesto, Laura Strahija nalazi se na trećem mjestu rang liste za kadetsku kategoriju do 61 kilogram, Aida Trstenjak je peta među kadetkinjama do 47 kilograma, dok se Ervin Šoltić nakon bronce na Svjetskoj ligi probio na peto mjesto u kadetskoj kategoriji iznad 70 kilograma. Ovi izvanredni plasmani rezultat su ne samo talenta i truda pojedinaca, već i posvećenosti i napora cijelog tima u klubu.

I judaši osvajaju medalje

Za karatistima u osvajanju medalja nimalo ne zaostaju ni članovi judo kluba ‘Zrinski Čakovec’. Nedavno su u Antaliji, u Turskoj, održane Olimpijske igre za osobe s Downovim sindromom, a na pobjedničkom postolju bio je i član judo kluba ‘Zrinski Čakovec’ Nenad Vrbanec, osvojivši broncu. Isto tako, Nenad se brončanom medaljom okitio i na međunarodnom turniru ‘Velika Gorica Get Together Tournament 2024’ u organizaciji Europske Judo Unije.

Njegovi klupski kolege na prvenstvu Hrvatske za djevojčice i dječake U-14 postali su ekipni prvaci u muškoj konkurenciji. Na istom prvenstvu Petar Balunović osvojio je pojedinačno prvo mjesto, Iker Novak i Mihael Vidaković bili su drugi, dok je bronca pripala Meris Ramadani. Na prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje U-18, broncom su se okitili Nika Đurinić i Loren Janković Crnčec. Spomenimo kako je na prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke Lorenni Hranilović i Joni Žvorc pripalo drugo, dok je Loren Janković osvojio treće mjesto. Petar Balunović osvojio je i srebro na Europskom kupu u Győru u Mađarskoj, dok je u Sarajevu bio treći.

Ovo je dio uspjeha kojima su se mladi karatisti i judaši pohvalili čakovečkoj gradonačelnici. Oba trenera zahvalila su na prijemu, svakoj pomoći i podršci koju im pruža Grad Čakovec, ali i na motivaciji za daljnje izazove koji su pred njima.

Na prijemu su se dotaknuli teme uvjeta za trening te je gradonačelnica potaknula mlade sportaše da iznesu svoje ideje, naglašavajući važnost njihove perspektive u daljnjem razvoju sporta u Čakovcu. Posebno je ponosna na činjenicu da je velik broj djece u klubove stigao zahvaljujući uspješnoj prezentaciji juda i karatea diljem čakovečkih škola te kroz upoznavanje sa sportom u okviru kampova ‘Svaki tjedan sport jedan’, čije dvadeseto izdanje počinje u ponedjeljak, 24. lipnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba