Prvo povećanje od 2011. godine

ZAGORSKI VODOVOD: Računi za kućanstva koja troše po 15 kubika vode bit će veći za 3,30 eura

Objavljeno: 20.06.2024. zagorjeinternational

Skupština društva Zagorskog vodovoda d.o.o. Zabok, na sjednici održanoj 18. lipnja, većinom glasova, uz dva glasa protiv, izglasala je promjenu cijena vodnih usluga i naknade za razvoj. Odluka o cijeni vodnih usluga i Odluka o naknadi za razvoj primjenjivat će se od 1. srpnja. 

Nove cijene vodnih usluga formirane su na temelju Uredbe o metodologiji za određivanje cijene vodnih usluga, a koju je donijela Vlada Republike Hrvatske i Smjernica za primjenu metodologije za određivanje cijena vodnih usluga, a koje je donijelo Vijeće za vodne usluge. 

Na temelju novih izračuna cijena vodnih usluga, račun za kućanstvo koje koristi  uslugu javne vodoopskrbe i troši 15 kubika vode mjesečno, bit će veći za otprilike 3,30 eura mjesečno. 

Valja naglasiti  kako cijena kubika vode nije povećana od 2011. godine.   

Zagorski vodovod d.o.o.  prošlu je poslovnu godinu završio s gubitkom što je uzrokovala činjenica da povećanje cijena vodnih usluga nije izglasano na Skupštini Društva održanoj u listopadu 2023. godine zbog protivljenja pojedinih članova Društva. Porast cijena vodnih usluga je nužan radi prilagođavanja novonastalim okolnostima na tržištu i radi stabilnosti poslovanja Društva. 

Na internetskim stranicama Zagorskog vodovoda d.o.o. zainteresirani mogu pronaći ove Odluke Skupštine vezane uz promjene cijena vodnih usluga i naknade za razvoj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba