Djeca svih uzrasta sigurno će uživati u brojnim predstavama

VELIKI TABOR: Ove subote stiže lutkarska poslastica “Čarobni svijet”

Objavljeno: 20.06.2024. zagorjeinternational

Za sve ljubitelje lutkarskog kazališta Dvor Veliki Tabor pripremio je pravu poslasticu! Ove subote u dvorcu će se održati događanje pod nazivom “Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru“, na čijem će se programu u periodu od 11 do 16.30 sati naći brojne zanimljive lutkarske predstave i radionice namijenjene svim uzrastima. 

U programu događanja naći će se tri predstave u izvedbi umjetničke organizacije KRUNA TARLE-art i lutkarske organizacije Loft iz Zagreba.  

Riječ je o lutkarskoj predstavi ‘Krava na ormaru’ namijenjenoj djeci svih uzrasta te dvije poetične lutkarske predstave ‘Šuma priča’ i ‘Iš’o Viljo u dućan’ namijenjene za najmlađe.  

Na događanju će također nastupiti srednjovjekovna lutkarska družina Ioculatori koju su 2006. godine osnovali djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja. Trenutno Ioculatori na repertoaru imaju pet lutkarskih predstava koje su nadahnute legendama vezanim uz Veliki Tabor te zagorsko podneblje, a na navedenom događanju će izvesti predstavu Legenda o Veroniki Desinićkoj. 

Posjetitelji će se moći aktivno uključiti u program kroz dvije edukativno-umjetničke radionice na kojima će se okušati u vještini izrade lutaka te maske od gipsa i gaze. 

Ovim događanjem u Velikom Taboru promovira se kasnosrednjovjekovni plemićki grad, spomenik kulture najviše kategorije, te nematerijalna kulturna baština Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskog zagorja. Program je također posvećen njegovanju kajkavskog narječja, glazbe i običaja, te muzejskih artefakata kao što su tradicijske igračke i slično. 

Sudjelovanje na radionicama i predstave besplatni su za sve posjetitelje, a ulaz u Muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba