KULTURNI CENTAR: Ove subote otvara se umjetnička ulica, donosimo sve detalje

Počinje Klanjec ART Fest – prvo zanimljiva radionica i predstava, a potom koncert Tomislava Golubana

Objavljeno: 20.06.2024. zagorjeinternational

Na Klanjec ART Festu ove subote 22. lipnja s početkom u 10 sati otvara se umjetnička ulica! 

Prijave traju

Zatvara se za promet ulica Antuna Augustinčića te će u njoj tijekom subotnjeg prijepodneva vrlo zanimljivu street art radionicu voditi poznati umjetnik Mario Miličić koji svoje izvrsne murale i grafite u Zagrebu i širom Hrvatske i to s uvijek pozitivnom porukom potpisuje umjetničkim imenom Mane Mei.

Uz to što sudionici radionice mogu naučiti tehničke detalje, radit će se mural na zidiću ispod parka kod Kina Martin. Zainteresirani za radionicu mogu se još prijaviti, a to mogu biti i djeca i odrasli i to pozivom ili porukom na broj 098/460 247 ili na e-mail: [email protected]

U isto vrijeme održat će se u parku kod Kina Martin i jedan veseli program za djecu nazvan Kazališni meni Malog teatra. Za mame i tate, bake, djedove… na meniju je subotnja kavica, a za klince u 10:30 sati  kazališna predstava “Sunčasta” nastala prema slikovnici Zorana Vakule. Ulaz je slobodan.

Glazba u muzeju

U dvorištu Galerije Antuna Augustinčića dan nakon koncert će održati Tomislav Goluban, jedan od ponajboljih hrvatskih, ali i europskih bluzera. Već godinama u Klanjcu ugošćujemo njegov Zagorje Blues Etno Festival, koji nas i ove godine očekuje krajem kolovoza, i imali smo priliku slušati niz izvrsnih domaćih i inozemnih bluzera, ali već dugo nije u našem gradu bilo Golubanovog autorskog koncerta. Uz izvrsnu autorsku glazbu, skladbe koje na poseban i njegov osebujan način spajaju blues i kajkavsku riječ, poznavajući Golubana znamo da će koncert biti protkan i razgovorom s publikom, anegdotama s koncerata širom svijeta, šalama, smijehom i sigurno odličnom atmosferom.

Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Galeriji Antuna Augustinčića.

Klanjec ART fest podupiru Ministarstvo kulture i medija, Krapinsko – zagorska županija i Grad Klanjec pa su za posjetitelje i sudionike radionica svi programi besplatni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba