Oduzeti su mu vozačka i auto

Pijani vukovarski župan skrivio nesreću, među ozlijeđenima i djeca. Policija objavila detalje

Objavljeno: 20.06.2024. zagorjeinternational

Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić sinoć izazvao nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta. To je u suprotnosti s njegovom izjavom koju je dao odmah nakon nesreće.

– Jesam, imao sam prometnu nesreću koju je prouzročio netko drugi, ali sam ja jedan od onih koji je sudjelovao u njoj – rekao je Dekanić za 24sata. Istina je, međutim, bitno drukčija. U policijskom priopćenju kaže se da je 53-godišnjak (župan Dekanić) sinoć oko 21:25 vozio automobil marke Renault vinkovačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imao 0,84 promila alkohola, a kretao se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine.

Detalji nesreće

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti. Zbog toga je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Peugeot vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak, kojemu je policija izmjerila 2,12 promila alkohola u organizmu, a u vrijeme prometne nesreće nije bio vezan.

Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te dolazi do udara u stražnji dio automobila marke Citroen vinkovačkih registracijskih oznaka koji je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, a zatim je u nastavku kretanja njegovo vozilo udarilo i u stražnji dio Opela vinkovačkih registracija, koji je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovu automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Dekaniću i 29-godišnjaku u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci uzeti su uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisutnost alkohola u organizmu te su smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole i osobni automobili kojima su upravljali.

– Po zaprimanju rezultata analize krvi i urina protiv obojice slijede odgovarajuće prijave uz izricanje i zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – kažu iz policije.

Nije mu prvi put

Podsjetimo, ovo nije prva nesreća koju je Dekanić skrivio. Dogodila se i u travnju 2022., a USKOK je optužnicu podigao krajem listopada prošle godine.

Dekanić je prvooptuženi. Drugooptužena je vlasnica vozila u koje se Dekanić pijan zabio, a trećeoptuženi je rođak koji je lagao da je on vozio. Optužena su i trojica policajaca za koje se sumnja da su zataškavali cijeli slučaj. Ni to nije sve. Dekanića USKOK tereti i za prevaru oko osiguranja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba