Uzrok tragedije kod Obrovca u kojoj je poginulo dijete nije mina zaostala iz rata

OČEVID JOŠ TRAJE: Češka obitelj stala uz cestu i tada je došlo do eksplozije. U autu imali eksplozivno sredstvo?!

Objavljeno: 20.06.2024. AB

Sinoć oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije, a u navedenom događaju smrtno je stradalo dijete, dok su dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u OB Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Iz HRT-a su iz bolnice uspjeli saznati da je žene nakon eksplozije Hitna pomoć prevezla u Opću bolnicu Zadar. Jedna od njih ima ozljede abdomena, operirana je i nalazi se na jedinici intenzivne njege. Druga žena ima teške ozljede oka i na odjelu je oftalmologije.

– Kako je točno došlo do tragedije još se ne zna. Prva informacije je bila da se radi o eksplozivnoj napravi zaostaloj iz rata, međutim, doznalo se da to ipak nije slučaj, rekla je reporterka Katina Vrsaljko. Dodala je kako se prema neslužbenim informacijama, radi o češkoj obitelji koja se zaustavila uz cestu i tada je došlo do eksplozije. Očevid je i dalje u tijeku.

U međuvremenu se priopćenjem oglasila i zadarska policija:

– Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja zasad nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Na mjestu događaja uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda. Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu. Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet – kazali su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba